Vielä on yksi huivi esittelemättä Mammutin puikot HHV:n. Menipä tiukille, mutta valmista tuli. Ohjehan on Nancy Bushin: Pitsihuivit neuloen-kirjasta, Kesäinen kolmiohuivi.



Tämä olikin ensimmäinen huivi johon tein nyppyjä oikein urakalla. Käytin koko ajan virkkuukoukkua apuna kun en osaa neuloa niin löysää että olisin saanut nurjalla kerroksella sen 7 silmukkaa nurin yhteen. Tykkäsin silti neuloa vaikka se nypyn teko vähän hidastikin. Nyt uskallan ottaa siitä kauniiden huivien kirjasta vaativammankin huivin teon alle.



Senverran poikkesin alkuperäisestä virolaisesta ohjeesta että neuloin reunuksen ottamalla silmukat virkaten reunasta. Ajattelin sen olevan nopeamman ja helpomman tavan kuin ompelemalla reunan kiinnitys. Lopputilanteessa ei näy kummalla tavalla reunapitsi on tehty.



Lanka on Hopeasäie Woolase, väri Maila, 100g=800m. Huiviin meni lankaa 65g. Tämän vyyhdin ostin silloin marraskuussa Tampereen messuilta. Koko tuli aikalailla sama kuin ohjeessakin eli 142cmx61cm. Semmoinen sopiva takin alla kaulassa pidettävä.


Meillä kesti myrskyn vuoksi sähkökatkos Tapaninpäivänä 12 tuntia eli aamukymmenestä iltakymmeneen. Eipä muuten ollut hätää kun on takka ja se ennenkin mainitsemani "puuhella", mutta pakasteiden puolesta vähän piti pelätä. Eivät ehtineet aloittaa sulamista, vaikka keittiön pakastin ehtikin laskea alle -10 asteen. Naapurin paritalossa asuvan mummon kävin iltapäivällä kutsumassa lämmittämään itselleen ruokaa mutta sanoi lämpimän teenkin riittävän. Tuli sitten omin eväin kun sai teevettä kuumana.

Netissä ei ole sitten tullut paljon roikuttua kun se ei toimi normaalisti.

Kaikille oikein Riemullista Uutta Vuotta 2012!