Nyt meinaa tulla uskonpuute kun päättelen näitä langanpätkiä. Osan niistä pätkistä saa tosin piilotettua tuon mustan etulistan sisään, kun ei tule sivusaumaa. Hihoissa joutuu kaikki pujottamaan.  Eipä tätä keskeneräistä paljon kannattaisi esitellä, mutta kun valmistuu niin hitaasti, niin pakko näyttää edes jotakin. Vaikka sitten nurjanpuolen kuvia.



Minä tein omaan villatakkiini napinlävet etulistaan kun olen tottunut sellaisiin villatakkeihin. Meinasin ensin poimia kaitaleen silmukat etukappaleen reunasta suoraan, mutta totesin sen liian vaivalloiseksi hommaksi. Neuloin sitten kaitaleet erikseen ja ompelen ne reunaan käsin. (Noissa Virolaisissa villatakeissa on ommeltu koneella, mutta siitä tulee mielestäni jäykempi lopputulos.)



Piti ottaman jo aiemmin kuvat noista santpaulioista kun ne on mielestäni niin komeat. Tuo oikeanpuoleinen alkaa jo lakastumaan. Nämä on jo aika vanhoja. Oikein kun laiskotti uusien lehtien laittaminen kasvamaan ja niitä saa odottaa kukkiviksi tosi kauan, niin tein niin, että katkaisin vanhan kukan ja istutin sen uudelleen uuteen multaan. Sain paljon nopeammin kukkivaksi. Laitan yleensä kolme lehteä samaan ruukkuun kun laitan uusia santpaulioita kasvamaan. Ajanoloon niistä kuolee yksi ja toinenkin. Sitten kun kukka on jo aikamoisen varren nokassa, alimmat lehdethän aina kuolee ja tippuu pois, niin siinä vaiheessa sitten viimeksikin katkaisin ja istutin uudelleen.

Vielä näitä orgideoitani esittelen kun ne jaksaa mua ilahduttaa. Värejä en saa oikeiksi mutta kukat on suuremmat kuin viimekeväänä kun kukkivana ostin nämä molemmat. En ole lannoittanut millään, vain sadevedellä kastellut. Näkyvät viihtyvän tuossa asparaguksen kanssa.



Onko kukaan muu kutsunut tuota aspragusta unelmaksi? Pienenä tyttönä, alle kouluikäisenä asuttiin mummon (isänäidin) kanssa yhteistaloudessa ja muistan miten siellä peräkamarissa oli tuollainen pyöreänmallinen ja aika iso unelma. Lapsesta se näytti pehmeältä mutta siihen oli kielletty koskemasta. En muista oliko siinä silloin varressa niitä teräviä okaita, mitä nyt on. Joten eipä taida mikään niin unelma ollakkaan kun pistää ilkeästi.