Nyt on minunkin neuloma Annan Mohäärimets-pusero valmis. Kun ei ollut sopivaa mallia puseron sisään ja itseään on vaikea kuvata, niin laitoinpahan puseron sitten vaan hengarille roikkumaan. Tuo valkea pusero on siellä alla siksi, että kuvio paremmin erottuisi.


Lankana mulla oli Laines fonty KIDOPALE, 70% SuperkidMohair ja 30% Polyamid, 25 g=250 m. Mulla oli neljä kerää ja painoa tuolle puserolle tuli 78 g, eli 22 g jäi tähteeksi. Väri on oikeesti semmonen mustikan sininen, vaikka kuvissa ja jokaisen koneella voi olla mitä vaan. Vähän on liian tumma mun väriksi, vaikka lilasta tykkäänkin. Tätä lankaa nyt vaan sattui olemaan sopiva määrä.

Nelosen puikoilla suihkin menemään, olisi voinut olla vaikka vitosetkin. Mun käsiala on vaan niin tiukka. Tuossa vyötteessä on suositeltu puikkokoko 2-2,5. Lisää tämmöisiä mohairpuseroita tulee varmaan jatkossakin, tykkäsin niin paljon tämänkin neulomisesta. Mallikuviota tietysti vaihdan, onhan noita pitsimalleja kirjat pullollaan.

Minä neuloin ensin miehustaosaa pyörönä kainaloihin asti ja aloitin sitten hihat alhaalta myös pyörönä ja tein ne sopivan pituisiksi. Näin jäi hihoista lankaa miehustaosaan. Yläosan tein eri tavalla kuin Anna oli tehnyt, eli mulle tuli olka- ja hihankiinnityssaumat ommeltaviksi.

Kiitän vielä Annaa kivasta mallista ja Eilaa muuten avusta.