Löytyipä pakastimen perukoilta talvista hirven jauhelihaa. Sitä olikin aikamoinen murikka eli noin 800g. Tunnetusti hirvi on kuivahkoa, joten ostin sika-nautaa 700g ja yhdistin molemmat. Ei tämä jälkimmäinenkään rasvalla ollut pilattu, paketin päällä oli rasvapitoisuus 10%.

Tuli aikaste iso jauhelihataikina, kun nuo lihat yhdistin ja lisäksi veteen liotettuja korppujauhoja. Muita aineita oli 3 kananmunaa, 3 isoa sipulia ja pippuria ja suolaa mausteeksi. Sipuleita kuullotin vähän öljyssä, ennenkuin lisäsin ne taikinaan. Rypsiöljyllä paistoin valurautaisessa lettupannussa.


Tämä määrä jäi jäljelle, kun 6-henkinen perheemme oli aterioinut. Lisänä oli perunamuusia, ettei sentään pelkkiä pihvejä syöty. Aika kuivia olivat, vaikka joka pannulliseen lisäsin vähän öljyä. Pihvit oikein imaisivat sen öljyn  itseensä. Paistoin vain kevyesti pannulla ja laitoin tuohon vuokaan uuniin paistumaan. Yhtään en onnistunut polttamaan, vaikka isäntä toi kuivia männynoksia polttopuiksi.

Huivi edistyy pikkuhiljaa, reunuksessa mennään. Jospa huomenissa saisin sen valmiiksi, taikka ensiviikolla. Pitäisi sitä kai vähän pingoitella, että olisi näyttävämpi.