Koko viikon olen näitä säärystimiä neulonut. Ensimmäistä tein viime lauantaista torstai-iltaan ja toista torstaista perjantaihin eli eiliseen. Vaikka malli oli noinkin helppo, niin jouduin ekassa säärystimessä vähän väliä ottamaan pakkia. Tuo toinen valmistuikin sitten melkein itsestään.



Lankaa kului 188g, siis kaksinkertaisena neuloin. Puikot oli nelosen, mutta olisi saanut isommatkin olla, kun käsialani on tiukkaa. Malli siis kirjasta NEULOJAN KÄSIKIRJA, sivulta 79, vinoneliöt. Aika yksinkertainen tehdä, mutta silti ajatus piti olla mukana koko ajan, muuten ei ruudutus onnistunut. Ehkä tuo malli tasoneuleena olisi ollut helpompi kuin ympyränä. Enkä sitä mallitilkkua tehnyt, kun en moisia harrasta kuin hyvin harvoin. Vähän tuli liian kiinteät, mutta jospa ne käytössä venyisivät.

Nämäkin voin sitten laittaa sinne Sukkasadon Perunalaariin. Ylitän siis itseni, kun alunperin meinasin, että saan ehkä kahdet sukat neulottua. No niistä toisista sukista puuttuu vielä pari, olen sitä pojan yösukkaa neulonut näitten säärystimien kanssa lomittain. Mieluummin neulon ohuesta langasta ja nuo säärystimet ottivat käsiin, kun oli paksumpaa lankaa.