Jonkunlainen huivimania on vallannut minut. Vaikka näitä mohairlankoja on vaikea purkaa jos tekee väärin, niin neulominen on kuitenkin mukavaa kun lanka soljuu luikkaasti puikoilla. En ole huivia mitenkään pingotellut enkä höyryttänyt. Käytössä ne reunasakarat kuitenkin oikenevat. Kuvasta ei välity miten kennomainen huivi todellisuudessa on. Tekotapa oli kärjestä ylöspäin ja reunus tehtiin viimeksi poimimalla reunasta silmukat.



Tämä huivi on aika pieni, vain 120 cm yläreuna ja korkeus 65 cm. Tuota valkoista ei ollut kuin yksi 50 g:n kerä. Samaa MIDNIGHT 65% mohairia ja 35% akryyliä kuin edellisessä se vaaleanpunainen. Sitten piti laittaa reunaan jotain vyötteetöntä mohairlankaa, väri sopii mielestäni aika hyvin. Painoa huiville tuli 90 g ja neuloin 5:n puikoilla. Tämä oli ensimmäinen tämmöinen huivi johon tuli noita nypylöitä. Olen juuri niiden nyppyjen takia vierastanut kaikkia sellaisia malleja, joissa on paljon nyppyjä. Nyt uskallan jo haaveilla niistä Haapsalu-huiveistakin.



Ohje on varmaan aika vanha kun siellä alareunassa lukee: Huivit on valmistettu Helsingin Käsityönopettajaopiston vuosikurssilla Aira Kilpiän ohjauksella. Minä olen monisteet saanut joltain kutojaystävältäni ja siinä samassa oli toinenkin huiviohje ja ihanien pitsisormikkaiden ohje myös. Pitsisormikkaat on neulottu ohuesta kotikehruisesta villalangasta, sanotaan ohjeen aluksi. Täytyypä neuloa nekin, näyttävät niin kauniilta.

Arvatkaapa (ei palkintoa), mitä minulla on taas puikoilla.