Sain vihdoin ja viimein nämäkin muutaman vuoden kesken olleet sukat valmiiksi. Ensimmäinen sukka oli puolivälissä jalkaterää menossa, kun oli tullut keskeytys jostain syystä. Nyt muutama viikko sitten, kun ajattelin neuloa ne valmiiksi, niin oli ohje hukassa. Löysin sen viikonloppuna, mutta olisin niin yksinkertaisen pitsikuvion osannut ilman ohjettakin tehdä. Kun sitten vertasin ohjepiirustusta ja silmukoitten lukumäärää, niin ei täsmännyt. Olin muuttanut sitä silmukkamäärään sopivaksi.


Kuvio ei erotu yhtään, mutta 2 pitsikuviokerrosta on yhdessä V:n mallisessa kuviossa. Helppo neuloa, mutta vaikea kuvailla näin ilman piirrosta. Lankana on norjalaista MAIJA-konepestävää, 85 % villaa ja 15% polyamidia. Kyllä se varmaan kestävää on sukkalankana, mutta jalkani ovat tottuneet pehmeämpiin lankoihin. Tämä on jotenkin niin kovaa, että täytyy olla alla toiset sukat.

Olin aamupäivällä kutomassa ja sainkin aikaiseksi 15 cm:ä mattoa. Angorina tuossa taannoin kyseli kuvia matonalusta ja tietokonepuista. Sain otettua kuvat, laadusta ei niin tietoa.


Onhan sitä jo vissiin 0,5 metriä kudottuna, on pistänyt hanttiin koko ajan. Viriö ei suostunut aukeamaan tarpeeksi, että olisi saanut sukkulan sovinnolla väliin. Siinä sitä viimeviikollakin opettajan kanssa pähkäiltiin jonkun aikaa.


Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. Nuo roikkuvat narut tuossa yläosassa eivät ole käytössä. Tuossa ruusukas-mallissa on vaan 4 niisivartta, senkääntakia viriö ei ole hyvä, kun mattoloimi on raskas ja pitäisi olla jakautunut useammalle varrelle. En löytänyt vielä niin monivartista matonmallia. Kunhan tästä kehityn, niin ehkäpä joskus teen semmoista mattoa, missä on kaikki 14-niisivartta.


Mallikuvio on tuossa tietokoneella vieressä auki koko kutomisen ajan.

Tänään vaan kävi niin, kun lopetin kutomisen ja halusin sulkea koneen, niin se tilttasi siihen. Aluksi oli hidas ja sitten en saanut ohjelmaa mihinkään suuntaan. Pakko oli vaan sulkea tuosta käynnistysnappulasta. En tiedä sitten pääsenkö huomenna jatkamaan, vai tuleeko viikon tauko seuraavaan opettajan tulemiseen. Kyllä se niin hauskaa tuo kutominen on, silloin kun kaikki menee hyvin.