Kyllä nyt täytyy jo jotain kirjoitusta saada aikaiseksi kun aiheita piisaisi. Oltiin lauantaina vanhemman tytön kanssa mustikassa kahdestaan. Joku oli saanut purkkinsa liian täyteen ja kaatanut sen meidän auton taakse. Mikäs siinä, hyvät marjat, äkkiähän ne siitä sai koriin kerättyä.En tiedä onko mun suu mennyt pilalle vai mustikat, kun ne ei maistu mielestäni hyviltä. Varmaan näillä sateillakin on vaikutusta. Kasvaa kyllä suuria marjoja mutta maku väljähtyy. Onhan suuria mustikoita kiva kerätä mutta voi olla että pienemmissä olisi enemmän makua. Mikä siinä onkin että vaikka olisi varret täynnään pieniä marjoja niin katse hakee vaan suurempia.

Minä olen hidas poimija. Käytän kyllä poimuriakin mutta melkein enemmän poimin käsin siihen poimuriin. Tyttöni poimii ihan puhtaita marjoja käsin. Taas oltiin semmoisessa paikassa missä joku oli jo poiminut. Vaan olihan siihen vielä meillekin jäänyt marjoja. Nyt löytyy mustikoita kallioiden päältä ja kuivilta mäenrinteiltä. On jotenkin mukavampi kerätä kuin suon reunoilta ja kosteikoilta.

Vaikka mustikoita on paljon metsissä ja osa vielä hyvinkin varsissa kiinni, niin paras aika alkaa olla ohi eteläisessä osassa maata. Jos vielä satelee rankasti ja on välillä hellettä, niin mustikat pehmenee äkkiä. Sitten pääseekin heti perään puolukkaan. Sitäkin tuntuu tulevan tänävuonna runsaasti ja olevan kypsiä kahden viikon sisällä.