Ajattelin nyt kuitenkin kirjoittaa ohjetta noihin kuvassaoleviin myssyihin, jos joku haluaa virkata tälläkin mallilla. Paremmat kuvat täällä. Myssyyn tulee kaunis kukkamainen aloitus päälaelle kun aloittaa sieltä.

Virkkaa aloitukseen 5 kjs ja sulje ympyräksi. Tähän ympyrään vaikka 5 ketjusilmukka- lenkkiä kiintein silmukoin. Sitten vaan virkataan ympyrää 5 kjs ja ks:lla edellisen kerroksen ketjusilmukkalenkkiin. Kun näyttää siltä, että pitäisi leventää, niin virkkaa 2 lenkkiä samaan edellisen kerroksen lenkkiin vaikka kolmen lenkin välein. Sovita välillä omaan päähän, niin saat sopivan.

Ei tule mitään jatkoskohtia kun virkataan aina vaan ketjusilmukkalenkkejä.

Kun myssy on sopivan kokoinen, voit virkata viimeisen ketjusilmukkakerroksen lenkkeihin pylväitä, niin reunus tulee jämäkämpi. Näin: 4 pylvästä lenkkiin, nirkko, 4 pylvästä seuraavaan lenkkiin ja nirkko jne. Jos pylväät ei mene lopussa tasan, ei sen niin väliä. Tietää sitten missä on se kohta mikä asetetaan niskaan.

Virkkasin tällaisia kukkia koristeeksi. Ohjeen otin JUJU-kirjakerhon kirjasta Anna kaikkien kukkien kukkia. Tein ohjeella 95, harjaneilikka.Loppukevennyksenä lasten paistama lettukasa. Enkä minä syönyt yhtään.

Nyt sitten kipinkapin virkkaamaan ja neulomaan sytomyssyjä.