Käsitöissä kun ei tule mitään valmista, niin täytyy keksiä asiaa vaikka mistä. Sunnuntaiaamuna lähdettiin, minä ja mieheni kirpparikierrokselle jo 9:n jälkeen. Silloin sai rauhassa katsella, kun ei ollut paljon muita kuin niitä jotka laittoivat pöytiään kuntoon. Ekalta päästiin pois ilman mitään ostoksia, mutta toiselta alkoi kertyä tavaraa.Minä en päässyt oikein vielä kiertämisen alkuunkaan, niin mieheni oli jo käynyt läpi. Hänen löytöjään ylemmässä kuvassa, minun alemmassa. Meillä kun on tuota Uhtua-sarjaa tusina kaikkia lautasia ja kahvi-, sekä teekuppeja. Noita kahvikuppeja on mennyt jokunen rikki silloin kun lapset olivat pieniä. Heti ostettiin aina silloin uudet tilalle, että tusina oli täynnä. Sittemmin tuon sarjan valmistus on lopetettu. Sen jälkeen ollaan kirppareilta ostettu kuppipareja, jos on hinta ollut sopiva.

(Tähän väliin selvennystä: Miehelläni oli siis tuo sarja jo ennen kuin me tapasimme. Hän oli satsannut niihin, kun ajatteli, että jos löytyy puolisoksi sellainen nainen, jolla ei muuta ole kuin "se" ja pärekori. Minulla sattui olemaan montaa muutakin, mutta noin laadukasta astiastoa en ollut ostanut. Siitä siis juontaa hänen halunsa näihin Uhtua-astioihin.)

Tuota Uhtua-kahvipannua tuskin tulee koskaan käytettyä itse tarkoitukseen, mutta sitä emme olleet missään koskaan nähneet.Pannu on emalia ja oli sitä käytetty, kun oli poroja siellä ritilässä, joka on nokan ja pannun välissä. Joten sehän oli ostettava, maksoi 28€. Kuppiparit maksoivat kukin 7€.Nämä alemmat siis löysin minä, eikä olleet hinnalla pilattuja. Nämä KermanSaven mukit maksoivat 2€ kipale, paitsi tuo muki, jossa on aluslautanen, maksoi 3€. Tuo syvä lasten ruokalautanen on myös Nalle-sarjaa ja maksoi 3€. Nuo taaempana olevat mukit ovat jotain nimettömiä englantilaisia ja maksoivat 30centtiä/kpl. Taas täydentyi astiakaappi, mitähän sieltä veisi pois?

Löysinhän minä itselleni pari käsityölehteä, Suuri Käsityökerho 10/89, kun se puuttui kyseiseltä vuodelta, hinta 50 centtiä.  Toinen lehti oli Novita, tämän vuoden kesänumero, maksoi 3,50€. Siitä oli kansilehti kulmasta vähän taitteellaan, mutta ei haittaa.

Nyt kun ei meinaa saada millään lakkaamaan tätä kirjoittamista pitkän tauon jälkeen, niin vähän herkkua loppuun. Nopea suklaakakku on leipomuksen ohje.Eihän nuo nyt mitään erityisen herkullisen näköisiä ole, mutta maku on hyvä. Tein nimittäin nopean suklaakaakun kahdenkertaisella annoksella, kun yksi ei riitä mihinkään. Nuorempi poikani on tätä jo kysellyt kuukauden alusta, kun oli hänen synttärinsä. Vasta nyt sain aikaiseksi. Tämä on helppo tehdä, kun kuivat aineet mitataan yhteen purkkiin ja kaadetaan liemet päälle ja sekoitellaan. Kaadetaan vuokaan ja uuniin.Vajaa tunti uunissa ja eikun syömään, kun vähän on jäähtynyt. Vaikka tekis useamminkin, mutta laiskuus vaivaa välillä. (Kun en niin hirveästi pidä leipomisesta, enkä ruoanlaitosta. Pakko vaan tehdä näin perheellisen jotakin puolestaan.)