Aloitetaan tämä uusi vuosi oikein mieleenpainuvalla kirjoituksella. Nyt ei ole kyse käsitöistä tippaakaan vaan lumesta ja mitä sen suuri määrä vaikuttaa naapureiden keskeisiin kanssakäymisiin.

Maanantaina aamupäivällä menimme minä ja vanhempi poikamme lumitöihin pihalle ja vähän portin ulkopuolellekin eli kadun puolelle. Lumiaura oli työntänyt portinläpeen suuren kinoksen, josta mies oli jo aamusella suurimman osan kolannut pois. Poika viimeisteli loput ja minä kolasin pihan puolella. Mies oli lähdössä ruokatunnilta takaisin töihin työautollaan. Naapurin ukko seisoi auton takana ja alkoi kiroilemaan, että ettekö te s..nat usko, ettei siihen heidän mutkaansa saa tuoda lunta, siinä kadun puolella siis. Ukko sanoi, että hänen emäntänsä oli nähnyt kun minä työnsin kolan kanssa lunta siihen kasaan. (Tämä samainen emäntä tuli pyörällä kotiinsa jostain vasta sen jälkeen kun olimme jo pihan puolella kolaamassa.) En ollut edes käynyt kadun puolella. Poikani siitä kadulta siirteli lunta mihin nyt parhaiten sai mahtumaan. Minä en edes jaksa niin suurten kinosten päälle kolata, mitä siinä meidänkin pensasaidan vieressä on.

Mieheni kävi hakemassa minut sisältä kuulemaan haukkumista. Se ukko tosiaan kirosi minutkin ja hakkasi samanaikaisesti autonpuhdistusharjalla kättään ja uhkasi lyövänsa minua ja kovaa, jollei lopu se lumen työntely siihen heidän mutkaansa. Itse pariskunta ei muuta teekään kun tuovat pihaltaan lumet kadulle. Kun kerran kiellettiin mua, niin sanoin yhtä napakasti, että sama juttu toisinkinpäin. Yhtään kolallista eivät tuo siihen mutkaan pihastaan lunta vaan pitävät sen lumen pihallaan. Juttu loppui siihen ja ukko kääntyi ja lähti kotiinsa.

Tiistaiaamuna mieheni meni aamulla kuuden aikaan hakemaan sanomalehteä postilaatikosta ja ihmetteli, että ulkokuusen jouluvalot eivät palaneet. Eivät kai kun koko valot oli revitty 10m korkean kuusen yläoksista saakka pois ja pätkitty tuhannen päreiksi. Yksi pätkä oli siellä portinlävessäkin. Meillä oli 4 pitkää LED-valosarjaa siinä kuusessa ja nyt ei ole enää. Eihän se rahallisesti ole kuin 60€:n menetys, mutta harmittaa, että tuollaisen suunsoiton jälkeen ei osata muuta kuin tehdä ilkivaltaa.

Poliisillehan siitä piti ilmoittaa ja jutella se edellisen päivän kiroilujupakka, että ilmeisesti liittyvät yhteen. Nyt vaan täytyy olla tarkkana, ettei se ukko pääse lyömään. Mieheni sanoi, että täytyy postikin hakea lumilapion kanssa, että on jotain kättäpidempää.

Tämmöistä naapurisopua, emmekä ole ainoat tällä kadulla jotka ovat komentelun kohteena.