Muistelin lapsuuttani ja sitä mikä mahtoi olla ensimmäinen sellainen käsityö, mikä on jo ollut kunnollinen.
Se on vieläkin käyttämätön ja ollut visusti tallessa vanhassa keksilaatikossa. Nimittäin 3:lla luokalla kansakoulussa tekemäni pölyrätti ja siitähän on jo aikaa.


Jokunen virhekin sieltä löytyy, mutta yleisesti ottaen se on aika hyvä. Oikeat silmukat olen neulonut kiertäen, mitä nykyään en tee. On se varmaan ollut liian valkoinen pölyjen pyyhkimiseen, siksi olen sitä vaan säästellyt. Nyt se on jo niin vanha ja arvokas, etten raaski sillä mitään pyyhkiä. Jospa sen laittaisi tauluksi seinälle ja lasi päälle.

Ukko tuossa makoili sohvalla ja katseli yläviistoon sanaillen, että joulupukin säkkikö siellä kuvassa on?
Käski minunkin katsoa samalta kantilta, että miltä näyttää. Ei näyttänyt minun silmiini samalta, siis ei huolta, että kauempaa näkisi mitä tänne kirjoittelen. Kun tätä itse ehdotti, että kirjoitanko hänestä, niin sitten lupasin kirjoittaa.

Vielä näytän mitä ihanuuksia silloin keskiviikkona löysin sieltä lankakaupasta.


Vihreä on merinovillaa, musta alpakkaa, valkoinen tavallista lampaanvillaa ja tuo kirjava mohairlankaa.
Mohairia 2 kerää pussissa, muissa 4 ja hinta 5 euroa pussi. Tuntuu aina, että muut löytävät edullisempia lankoja, mutta kait nämäkin aika edullisia olivat. Olisi siellä ollut joitain lankoja 2  pussia/5 euroa, mutta olivat enimmäkseen akryyli- tai ei niin laadukkaita lankoja.
Taso täytyy pitää korkealla, kun on laadun makuun päässyt. Joskus tulee joku mielenhäiriö ja tulee ostettua akryylilankaa ja sitten kotona ihmettelee, mitä on tullut ostettua.