Kivat teille kaikille purkusession kommentaattoreille. Se villis odottaa vuoroaan, mutta kovasti sormet syyhyää puikoille.

Kun ei valmistu niin ei valmistu äkkiä, ainakaan nyt puikoilla oleva neule. Viimekesänä esittelin vanhemmalle tytölleni neulomaani valkoista puuvillatoppia. Hänestä se on muuten mukava mutta olisi saanut enemmän joustaa. Mietittiin yhdessä, että mikä lanka tulisi kyseeseen. Eipä muuta vaihtoehtoa tullut äkkiä mieleen kuin ohut merinovillalanka. Olipa varastoissani Pärnusta ostamaani TitanWoolin Merinos Extraa kaksi 100g:n valkoista vyyhtiä. Se lankahan on huisin ohutta, 1400m vyyhdissä.

Mallihan on tämä, Moda 4/2004.Eihän tässä muuta, mutta kun tyttömme on lähdössä Turkkiin töihin piakkoin ja hän haluaa puseron mukaansa. Olen nyt kohta aloittamassa kainalokavennuksia, suurin osa on siis jo neulottuna. Tykkään tehdä kun lanka on ohutta. Jouduin sitten neulomaan alkuun mallitilkunkin kun piti vähän laskeskella noita silmukkamääriä. Vaan pankaa merkille te paljon neulovat, millä saa pään menemään läpi tuosta kauluksesta. Vaikka olisi miten joustava lanka, niin ei se millään jousta niin paljoa, että olisi käytössä kuitenkaan kiinteästi kaulan juuressa.