Talvella oli tullut ostettua Lidlistä semmonen kakuntekopakkaus, missä ei paljon muuta ollut kuin sokeria ja jauhoja. Pohjakin piti paistaa itse ja kermaa oli varattuna jo jääkaapissa. Ollaan joskus tehty Dr. Oetkerin leivontaseoksista kakkuja, vaikka niihinkin täytyy varata kermaa ainakin ja jotain muuta ehkä. Kuvittelin tämänkin olevan samantapainen, vaikka olikin aika paljon halvempi pakkaus.

 Niin tähän tämänpäiväiseen kakkuun palatakseni. Piti ensin paistaa se pohja, kolmen munan. Sokerit, kaakao ja jauhot olivat pussissa ja se kumottiin munien sekaan ja eikun vatkaamaan ja kohta uuniin. Eikä edes palanut, vaikka puuhellan uunissa paistoin.

Kun sitten pohja oli jäähtynyt, niin täytteitten kimppuun. Siinä oli sisukseen eri pussi+kermaa piti vatkata, mutta vatkasin Creme Vanillaa, ettei tullut niin epäterveellistä.
Kakku kahteen osaan ja täyte sisään. Tämä oli siis kaakaolla väritetty eli tumma. Sitten päällyksen vuoro, siihen piti vatkata 4dl kermaa, laitoin vain 2dl. Pussi jossa oli vaaleaa jauhoa, mikä piti sekottaa 2 rkl:n kädenlämpöistä vettä, piti sitten sekoittaa kerman kanssa. Kun sitä jauhoa ja vettä sekoittelin, niin nenä sanoi, että paha haju. Haistatin myös nuoremmalla tytölläni ja hän sanoi heti, että tuota ei laiteta, menee koko kakku ihan pilalle. Vanhempi poikani sanoi, että tottakai laitetaan. Miun mielestä se haisi kookokselle, jota en voi sietää, samoin tyttöni inhoaa. Kysyin ukolta, että syötkö tuon täytteen, hän taas tykkää kookoksesta.

 Voi kauhistus, hän lappasi koko ruokalusikallisen suuhunsa ja äkkiä sylkemään sitä tiskialtaaseen. Sanoi, että marsipaania oli, joka on taas hänelle yhtä kuin myrkkyä. Syömättä jäi ja niin kovin otti purkkiinkin kiinni, ettei meinannut ilman temmiä irrota. Siinä oli joku kovetusaine, minkä se päällys olisi vaatinut.Ei kyllä selvinnyt minulle, että kumpaa se täyte sitten oli, pahaa jokatapauksessa. Siitä sisuksesta olin jättänyt puolet pois kun oli runsaanlaisesti ja lisäsin sitten sen 2dl vatkattua kermaa. Tämän sekoituksen laitoin kakun päälle. Ei tahtonut oikein pysyä, mutta kun oli 2 tuntia ollut kakku jääkaapissa, niin olihan se lautasella pysynyt. Iltapäiväkahvilla maisteltiin ja ihan syötävää oli. Tuonverran jäi huomiselle päiväkahville. Jos se pahanmakuinen täyte olisi lisätty, niin syömättä olisi jäänyt. Sietää vaan paremmin katsoa tuommoiset kaikenmaailman kakuntekeleet, että mitä ne pitää sisällään. Vaikka sitä pakkausta kuinka tutkittiin, ei siitä löydetty mitään mainintaa kookoksista tai marsipaaneista. Ne oli tietysti jollain numeroilla merkitty, ettei tavallinen ihminen niitä edes ymmärrä. En noita muutenkaan harrasta, mutta mikä lie mielenhäiriö joskus toisinaan vaivaa kun tulee tuommoisiin haksahdettua.

Se miksi ukkoni oli ihan kauhuissaan siitä täytteestä ja mua olisi naurattanut. Tämä juontaa alkunsa muutaman vuoden (ehkä 7v) taakse kun tultiin tyttöjen ja mummon kanssa laivalta. Siellä oli erittäin edullisesti myynnissä semmosia pienen leivoksen tapaisia suklaamakeisia ja niissä oli marsipaania. Silloinkin ukkoni silmat innosta hehkuen haukkasi yhdestä puolet, eikä tykännyt. Minä söin sitten sen toisen puolen vaikka en myöskään tykännyt. Siksi meiltä jää aina semmosista suklaarasioista, missä on marsipaanisuklaita, ne syömättä.

Sanoipa ukkoni, että kolmatta kertaa en saa häntä enää myrkyttää.