Kansalaisopiston kevätnäyttely on viikon päästä, mutta minäpä sain kutomani matot ja pellavaliinat valmiiksi. Olen tänään ommellut liinojen päitä käsin ulkona, kun oli niin hieno ilma päivällä. Kaikista tekeleistä ei ole vielä kuvaa, vaan yksi pellavaliinaa on esitellä. Sain kuvattua, vaikka liika aurinko meinasi pilata otokset.


Tämän punaisen heitin kuusenoksalle, kun mielestäni vihreä tausta sopii samaan kuvaan. Tätä liinaa kudoin viimesyksynä, kun sain sen ison villamaton pois alta. Kuvaan niitä muita töitä sitten näyttelyn jälkeen ja laitan tänne blogiinkin.

Tuon kuvion on tietokoneella suunnitellut opettaja ja minä vaan annoin osviittaa vieressä, että millaista haluaisin. Kyllä se opelta äkkiä kävi, mulla ei ole taitoa käyttää sitä suunnitteluohjelmaa. Tulipahan sellainen malli, jota ei varmasti samanlaista löydy mistään kirjasta. Olen itse tykännyt siitä alusta asti. Vähän liian pitkiä lankajuoksuja tuli, mutta kyllä se liinassa menee.

Leveys on 50cm ja pituutta 150cm. Olisi saanut olla 20cm pidempi, meidän keittiön pöytä on 140cm. Punaista pellavalankaa  vaan sattui olemaan juuri tämänverran.

Kun kuvaajantaitoni on mitä on, niin enpähän saanut kuvattua liinaa niin, että päissä olevat hapsut olisivat jääneet näkyviin. Solmin päihin hevosenhäntäsolmuilla noin 10cm:n hapsut, tuli niistä vähän pituutta lisää.