Tuota otsikon ekaa sanaa varmaan moni ihmettelee, mutta se tuli mieleeni heti kun ajattelin, että minkä laitan otsikoksi. Puhehan on nyt siitä langasta, jota tälläviikolla kehräsin, siis tämä.

Tässä vyyhdissä on lankaa 95 g ja kaksinkertaista.

Tähän tuli nyt kahden eri lampaan villaa, kun karstaukset oli niin. Vajaa rulla oli ennen joulua kehrätty, enkä jatkanut siihen, kun en olisi saanut samanlaista lankaa aikaiseksi. Toiseen rullaan kehräsin parina päivänä syksyllä karstaamiaani villoja, jotka olivat hitusen karkeampia ja pidempiä ja suoria. Ei olisi kannattanut sekoittaa, kun se vajaa rulla oli pehmeämmistä villoista. Vaan laiskuus voitti, kun oli kuitenkin jo valmiita lepereitä, että pääsin jatkamaan. Syksyllä ehdin karstailemaan noita lepereitä varastoon, kun ei ollut rukkia heti paikalla.

Se tämä suhjukka, tarkoitan sitä, että ei ole täysin valkoista tuo lanka. Vaikka se kuvassa näyttääkin siltä, niin se on jotenkin likaisen näköistä. Siinä samassa säkissä, mistä nämä toisen rullan villat otin, oli seassa semmosta vaaleanruskeaa villaa. Vaikka niitä erottelin, niin ei sitä likaisesta villasta erota, että onko ruskeaa vai muuten likaista. Vasta kun on langan pessyt, niin sitten huomaa. Nyt täytyisi ruveta värjäyspuuhiin, sitä en ole vielä koittanutkaan.

Kyllä kauan vielä saan harjoitella, ennenkuin lankani on yhtä kaunista kuin eräillä toisilla bloggaajilla, jotka myös kehräävät. Nopeitakin eräät ovat, kun saavat rullan täyteen kahdessa tunnissa. Mulla meni kaksi päivää, vaikka yritin vähän paksumpaakin tehdä. Ei onnistu, tahtoo vaan mennä liian ohueksi.