Päivällä sain kerrattua pari rullaa lankaa. Kun oli kaksi eriväristä, niin mitä siitä muuta tuli kuin meleerattua. Minullakaan ei ole parempaa telinettä, missä pitäisin noita rullia, mutta asiansa ajaa tuokin kori. Kaksi metallista pitkää puikkoa on kannattelemassa rullia. Sain kyllä syksyllä ukolta jostain varastosta metallipuikon, mutta se on just hivenen liian paksu, ettei mahdu tuohon rullan reikään. Niin sitten on tyytyminen noihin ohuisiin puikkoihin. Mahtuu ainakin pyörimään kunnolla, välillä tosin tipahtaa pois sijoiltaan.

Voisi melkein kysyä, että mikä tavara ei kuulu joukkoon, kun on tuossa korissa jotain semmostakin, mitä ei kehruussa varsinaisesti tarvita. Siinä ne nyt vaan ovat. Niinkuin tuossa vasemmassa yläkulmassa oleva puinen rulla, on tuotu äitini kotoa. Pienenä leikittiin tuollaisilla, niitä oli useampikin. Yhtään en vaan tiedä mitä niillä on tehty, puuta ovat. Tuli vaan mieleeni, että josko oisivat kuitenkin lankarullia, kun ennen nekin oli puuta, silloin kun minä olin pieni.



Niin on kuin pieni porsas tuo kerrattu rulla. Piti taas saada rullalle enemmän lankaa, mitä olis mahtunutkaan. Kun rukki on pieni, niin rullatkin on pieniä. Tuossa asiassa olen taas suuruudenhullu. Laitoin jatkoreunat, että mahtuu enemmän. Onkos kukaan muu kekannut samaa? Aina pitäisi saada rullat täyteen, olkoon kyse yksin- tai moninkertaisesta langasta. Vaikka molemmat yksinkertaiset rullat olivat suurinpiirtein samankokoisia, niin valkoinen loppui kesken. Tuossa korissa oli tuo vajaa rulla valkoista, mutta se oli sitä syksyistä ohuempaa. Jatkoin kuitenkin sillä, että sain tuon ruskean loppuun. Ei siihen montaa metriä sitä ohuempaa tullut.