Tälläkertaa tuleekin bloggaus muutaman tuhat kilometriä etelämpää kuin normaalisti. Tulimme tänne Lissaboniin vanhemman tyttäremme luokse viime keskiviikkona ja tiistaina 7.12. lähdemme takaisin kotiin. Ollaan reissussa kolmistaan, minä, nuorempi tyttömme ja mikrotukihenkilöni. Vanhempi tyttömme opiskelee täällä yliopistossa. Hänellä on täällä kiva kolmio, joten meidän ei tarvinnut mennä hotelliin viikoksi.

Lensimme Helsingistä ensin Müncheniin ja sieltä edelleen Lissaboniin. Olin varannut neulomista matkalle, mutta en saanut aikaiseksi kuin vähän resoria Helsinki-Vantaan kentällä kun lento oli myöhässä runsaan puoli tuntia. Varhaisen heräämisen (02:00) takia koneessa nukutti niin kovin, ettei tullut mieleenikään ottaa neuletta esille.

Tyttömme oli meitä Lissabonin kentällä vastassa, joten ei tarvinnut itsekseen seikkailla missään. Viileäähän täällä on öisin nukkuessa kun on yksinkertaiset ikkunat, eikä mitään irtopattereita kummempia lämmityslaitteita. Päivisin on ulkona Suomen syyskuuta muistuttava ilma. Tänään oli eka päivä kun vettä on tullut niin, ettei mieli tehnyt nenäänsä ulos laittaa. Muutoin on ollut aika aurinkoista.

Seuraava kuvasarja on eiliseltä meriakvaariokäynniltämme. Kannattaa käydä, jos sattuu olemaan reissussa täälläpäin. On senverta hieno paikka.Sainhan minä ne kintaat valmiiksi, jotka Suomessa aloitin. Jätän tänne vanhemmalle tytöllemme. Lanka sitä ihanaista angoralankaa, jota muutama yksinäinen kerä löytyy. Näihinkin jouduin laittamaan kolmea eri väriä, joita oli jäänyt baskerien neulomisista. 

Hyvää itsenäisyyspäivää lukijoilleni!