Näin keväisin on monella laihdutusbuumi päällänsä. Siksi ajattelin laittaa kuvan omasta tämänpäiväisestä ruokaympyrästäni. Niukin naukin sain syödyksi, nyt on vähän täysinäinen olo.

Ei tämä oikein herkulliselta näytä. Ei kyseessä ei ole hernerokka siankyljyksillä, vaan perunaa eilisen päivän kanakastikkeella ja tänään paistettuja broilerin rintapaloja. Otin osan tuosta broilerista syrjään jo etukäteen, kun ei meinannut lautaselle mahtua kaikki syötävä. Oli aika isonkokoisia rintapaloja. Salaattina on porkkanaraaste ja raejuusto, päällä hapankaalia. Vielä italiansalaattia, joka on herkkuani.

En yleensä syö kuin yhden lämpimän aterian päivässä. (Lukuunottamatta aamu- ja iltapuuroa.) Mulla on semmonen vika, että aina (melkein) laitan itselleni liian ison annoksen. Kudonnassa on eräs nainen, jonka kanssa nauretaan, että pitäisi olla pesuvati, ettei kävisi liian pieneksi meidän annoksille. Ei mulla ylipainoa ole, mutta naurattaa itseänikin tuo kukkulautanen. Taitaa olla pelko takana, että jää nälkä, jos ottaisin pienemmän lautasen ja annoksen.

Syön aina vatsani täyteen, niinkuin sanoo mieheni työpaikalla eräs kuivankäppänä mies. Joka syö kuulemma isoja annoksia lihomatta.

Syön harvoin, mutta enemmän kerrallaan. Voi olla, että jos söisin vähän kerrallaan, niin ehkä lihoisinkin. Siksi ei auta muuttaa tyyliä.

Voi olla, että jollakulla yrjöä vääntää, kun näkee tuon annoksen. Ei paljon puutu itsellänikään.