Vaikeat kuvata nämä ekat Lapaskuun kintaat. Värejä ei saa sitten millään kohdilleen. Ulkona tuli liian vaaleita ja sisällä taas tummia. Lentelevät nuo perhosetkin maahan päin, eipä tullut kuvatessa mieleen.Mallihan on Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia, nro 95. Tällä mallilla olin jo pidemmän aikaa suunnitellut neulovani kintaat ja nyt tuli se hetki. Koska minulla oli paksummmat langat kuin ilmeisesti alkuperäisessä mallissa silmukkamäärään verraten, kavensin mallia muutamalla silmukalla. Pituuttakin jouduin lyhentämään jonkun verran.

Pohjavärinä luonnonmusta. Varren raitavihreä ja kärjen punainen (violettiin vivahtava) ovat äitini itsekehräämia ja värjäämiä yli 30:n vuoden takaa. Niitä ei ollut niin paljoa, että olisi tullut kinnaspari kummastakaan. Kämmenosan ja peukalon vihreä on jotain mohairlankaa. 80g tuli painoa tälle parille.

Nyt vaan aloittamaan toisia kunhan saan langan kerityksi. Selasin eilenillalla Garnstudion sivuja ja sieltä löytyi monia kauniita malleja.