Nyt näin Sukkasato 2011 alkuun ajattelin kerrankin aloittaa pienesti. Vaan eipä tuo edisty yhtään sen nopeammin kuin isommat sukatkaan. Pääsin aloittamaan näitä pieniä junasukkia torstaina vasta puolenpäivän jälkeen. Silloin vasta selvisi millä mallilla mennään ja mistä langasta. Nämä ovatkin ekat junasukat minulle, ei ole ollut tarvitsijoita  eikä nytkään ole ketään nimellistä. Ajattelin että ovat tarpeeksi yksinkertaiset mutta jotain jujua kuitenkin kun ei ole pelkkää suoraa.

Vaan tyssäsi neulomishomma melkein heti alkuunsa. Viimelauantaina oltiin poimimassa tyrninmarjoja tuolla maalla. Miten onnistuinkin saaman niin paljon piikkejä sormiini niistä oksista ja yksi oikein paha juuri oikean käden etusormeen. Sitä juuri neulomisessa tarvitaan, joten piti jättää sukka huilimaan ja jatkaa niitä tilkkupeiton palojen virkkaamista. Virkkukoukku ei osunut samaan paikkaan kuin puikko.

Tänään illansuussa käytiin poimimassa loput tyrnit ja eipä niitä paljon enää ollutkaan pensaassa. Osa oli pehmennyt niin pahasti ettei ollut kuin tyhjät marjankuoret oksissa. Se on tarkkaa tuo tyrnien poimiminenkin ettei jätä liian myöhäiseen.