Tänäaamuna se Minttumaari-huivi sitten vihdoin ja viimein valmistui. En aio sitä  venytellä muuta kuin tuon toisen kuvauksen ajaksi laitoin hieman nuppineuloilla kiinni. Aikomuksena on pitää sitä enimmäkseen kaulassa. Siitä tuli malliltaankin enemmän semmoinen kaulanympäri kiedottava. Siis kooltaan enemmän pitkulainen, kuin hartiahuivi. Yläreuna 210cm ja korkeus siinä 75 cm.


Naulat loppuivat kesken seinällä, siksi en saanut täysin suoraksi yläreunaa. Vähän liian kaukaa otettu kuvakin, kun tuota seinää on niin paljon näkyvissä. Väri on ihan sellainen kuin kuuluukin. Aurinko ei juuri sillä hetkellä paistanut. Niin ylös piti ripustaa, että tikapuita tarvittiin avuksi ja toinen pitämään niitä kiinni. Kun maa ei ole jäässä, niin siinä olisi voinut katajaan kapsahtaa ja korkealta.

Minä tein huivin sillä vanhalla tyylillä ja otin sitten silmukat reunoista. Niitä saikin kerätä aikalailla, kun siinä oli se 3:n silmukan ainaoikein reuna. (Tein sen jo kerran valmiiksi, mutta kun oli liian vähän silmukoita, niin se kiristi pahasti.) Niin sitten jouduin purkamaan koko reunan ja suoristamaan langan. Mulla ei tuo kulman kohta tullut sitten teräväksi, mutta ei haittaa, pääasia että molemmat reunat tuli samanlaisiksi.

Lankana oli siis Tallinnasta ostettu Merinos Extra, 100g:n vyyhdistä jäi pieni nöttönen jäljelle. Olihan siinä metrejä 1400 ja aika ohutta, konelangaksi olisi sopinut paremmin. Puikkosuositus oli 2-2,5, mutta minä neuloin 3:n pyöröillä ja reunan tein 4:n puöröillä. Eikä tullut kalliiksi, vyyhti maksoi n. 4euroa. Tätä samaa lankaa on vielä vaalean- ja pinkinpunaisena ja mustana. Ehkä nyt seuraavan huivin neulon kuitenkin hiukan paksummasta langasta, jos saisi valmiiksi pikemmin.

Olin tyytymätön tämän kirjoituksen tasoon ja kuviinkin, joten muokkasin mieleisekseni.