Oikein otsikon mukaista on mielestäni tämä viimeinen kehräämäni lanka. Ehkä suurin syy on noissa Nauravan Lampaan merinotopseissa. Ne ovat vaan niin ihanan värisiä ja tuntuisia. Siinä seassa menee vähän huonompilaatuinen villakin. Värit eivät ole oikein kohdallaan, kun en osaa niitä säädellä.

Noilla merinotopseilla on niin hienot nimetkin. Intian ruusu=fuksiaan vivahtava vahva punainen ja Syvä meri=trooppinen syvä vihreä. Näistä minä sitten nyhdin töpsyjä jokaiseen lepereeseen, kun olin ensin karstannut sen valkean villan suurin piirtein selväksi. Punaista merinoa jäi 15g ja vihreää 18g, että aika tasan osasin nyhtää.

Kun eivät menneet ihan tasan vihreä ja punainen, siis vihreää oli joku metri enemmän. niin otin taas sieltä yhdeltä rullalta valkoista ja päästelin loppuun. Se on tuossa alemmassa vyyhdissä näkyvissä.

Ylemmässä vyyhdissä lankaa 75g ja alemmassa 108g, vaikka molemmat näyttävät yhtä suurilta. Alempi kietastu tiukemmaksi vyyhdiksi. En ole ennen laskenut, että mitä missäkin vyyhdissä on ollut lankaa. Nyt laskin suurpiirteisesti, että tuossa 75g:n vyyhdissä olisi noin 160m ja isommassa vyyhdissä siten noin 220m. Luulin kyllä ohuempaa kehrääväni, mutta on tainnut jäädä ne edelliset säädöt päälle. Kyllähän se pesun jälkeen aika epätasaista on, mutta jospa siitä vaikka jonkun huivin tekaisisi, kun on niin pehmeää. Joku puolipyöreä malli olisi paras, kun käytän jonkunlaista huivia takian alla talvisin. Se Lankakomeron Päivin malli oli kiva, mutta tämä mun lankani on vissiin liian kirjavaa siihen.