Taas on viikko lopuillaan ja valmista käsityötä ei ole tullut, vaikka ahkerasti olen yrittänyt. Meinaan sitä huivia, jonka olen aloittanut viime juhannuksena. Kyllä se jo loppusuoralla on, mutta kun lanka on niin ohutta ja puikot paksut, niin riitelevät keskenään mokomat. Kyllä tuommoinen malli, missä on paljon langankiertoja, täytyy melkein ääneen höpistä sitä mallikertaa koko ajan.

Sain leikattua vanhemman tytön penkkariasun, kukahan sen ompelisi. Täytyy viikonloppuna paneutua siihen oikein tosissaan. Onneksi ei ole mikään vaativa malli.

Kudonnassa on loimeni alkusolmuja vailla puissa. Ajattelin huomenaamulla mennä solmimaan ne ja jos sitten pääsisi alkamaan kutomisen. Se on taas toinen juttu, jos osaan avata sen maton ohjeen sieltä tietokoneesta oikeasta kohdasta. Opettaja oli tänään aamulla ja tulee maanantai-iltana taas. Kukaan muu kutoja ei pysty auttamaan. Hain tässä iltasella matonkuteita leikkimökista, siellä vaan ei ollut oikein kauniita värejä. Paljon löytyy vanhoista lakanoista revittyä kudetta, mutta aikalailla on vaaleita sävyjä. Emme kai sitten harrasta mustia lakanoita, eikä senparemmin punaisiakaan.

Tässä taas kuvia vanhoista töistä, pusero ehkä 15 vuotta ja huivi 2 vuotta. Lanka oli tilattu Anttilasta ja on ihanan pehmeää, 80 akryyliä ja 20 villaa.

Oikea väri on näitten kahden kuvan välistä, semmoinen vaalea violetti. Lähikuvaa vielä mallikuviosta, tätä on paljon näkynyt vuosien varrella, suosittu kuvio.


Huivin tein loppulangoista, mitä oli jäänyt.
Mallikuvio suosittu blogilaisten keskuudessa, mitä olen huomannut. Siitä vielä lähiotto.


Huivia oli jännä neuloa, kun siinä oli langankiertoja sekä oikealla, että nurjalla puolella. Voisin tehdä uudelleenkin jostain karvaisemmasta langasta.