Näin ihanan jouluenkelin minulle myönsi Janetti. Kiitos tästä tunnustuksesta. Monilla tämä jo näkyy olevankin, mutta Pirlelle ja Angorinalle tälläkertaa jatkan.

Eilen oli leipomispäivä ja leipurina hääri vanhempi tyttöni joka on nyt joululomalla. Hän on innostunut leipomaan sämpylöitä siellä opiskelukämpilläänkin joten sai nyt kotonakin näyttää taitonsa. Hyviä olivat, eivät jää syömättä.

Tänään sattui tiellemme kaupoissa varsin negatiivisia kokemuksia. Kirjakaupassa joka on saanut mainetta ja kunniaa kymmenestä iloisesta ja palvelualttiista myyjästä, ei meidän kohdalle sattunut yhtäkään. Asiakkaita oli jonoksi asti, mutta ne neljä myyjää, jotka olivat työvuorossa, olivat jotenkin kuin muissa ajatuksissa. Eihän meilläkään mikään kiire ollut, mutta asiaamme emme päässeet esittämään, kun ei kukaan myyjistä ollut halukas myymään. Jäi jotenkin semmoinen olo, ettei tahdottu palvella. Lähdimme pois.

Toinen negatiivinen juttu sattui ruokakaupassa. Porkkanat olivat tarjouksessa, mutta siinä laarissa missä niitä tarjousporkkanoita piti olla, oli jäljellä vaan yksi kilon pussi. Nähtiinhän me niitä porkkanoita toisessa laarissa, mutta niissä oli kalliimpi hinta. Kysyin sitten eräältä omenalaatikoita purkavalta nuorelta mieheltä, että onko niitä tarjousporkkanoita jossain muualla lisää. Viittasi kädellään sinnepäin missä näimme niitä itsekin. Menimme takaisin katsomaan eikä siinä ollut tarjoushinnasta edelleenkään mitään tietoa. Menin uudelleen saman myyjän luo ja näki että sitä hermostutti. Suorastaan raivoisalla vauhdilla mies ryntäsi niiden porkkanoiden luo ja otti yhden pussin käteensä. Meni siihen tarjouslapun luo tarkistamaan, että oli samoista porkkanoista kyse. Minä jo luulin, että se laittaa sen pussin siihen ja sanoo tiukkaan sävyyn, että nyt on tarjousporkkanoita. Ei laittanut, vaan palautti siihen mistä oli ottanut ja ilmeillään näytti että siinä on. Kun sanoin että onko hinta tarjoushinta, kun ei lapuissa näy, niin vastasi tämä myyjä, että on jäänyt laittamatta se tarjoushinta siihen. Ei kuitenkaan tehnyt elettäkään korjatakseen asian. Tuli semmoinen olo, että siinä taas asiakas valitti turhasta asiasta. Melkein paistoi sen myyjän naamasta, että v...ttu mikä ämmä. Tyttö meinasi siinä, että ei taida sillä olla ihan kaikki muumit laaksossa.

Vielä on aikaa osallistua arvontaan.