Otin vaihteeksi paksumpaa lankaa ja isommat puikot, että saisin jotain valmiiksikin. Meni tässä kuitenkin aikaa, jos nyt ei ihan kuukautta, niin ainakin 3 viikkoa. Lankana tällaisen vyötteen omaavaa, täysin mohairia. Yhtään ei ole muistissa, mistä olen langan joskus ostanut, oli niin hyvin marinoitunutta. Ei 20 vuotta riitä, liekö 30 olis lähempänä. Se oli 50g/140m vyyhdillä. Niitä oli ainoastaan 3 kpl, joten huivi jäi aika pieneksi. Onko kellekään tuttu tämä vyöte?


Lanka on epätasaista, 10-20 cm:n päässä aina semmoinen villahöytyvä. Luulisi, että on hyvinkin pehmeää, kun kuvaa katsoo. Ei ole luulo tiedon väärti, mohair on aika pistelevää ja kovaa. Ei tätä ainakaan paljaaseen kaulaan voi laittaa, eikä ihan ohuen puseron päälle. Voi olla, että pitää minunkin järjestää arvonta jossain tuolla 10 000:n kävijän kohdilla. Siihen voisin yhdeksi palkinnoksi laittaa tämän.

Tämä on malliltaan taas tuollainen pitkänomainen. Taitaa se tulla siitä, kun aloitan huivin tuosta alakärjestä. Tein tämän 7,5:n puikoilla ja reunuksen jouduin tekemään 6:n pyöröillä, kun ei sattunut suurempia olemaan. En ole tuohon reunukseen tyytyväinen, saisi olla harvempi. Vaan luulen, että olisi aika tuskaista yrittää purkaa ja tehdä uusiksi harvemmalla mallilla. Tuli tuo reunuskin ihan alimitoitettu, kun se lanka oli niin kortilla. Huivi muuten 2:sta vyyhdistä ja reunukseen meni sitten se viimeinen. Lanka meni melkein tasan, jäi 2 pätkää, alle ja yli metrin.