Taas tätä vanhan jauhantaa, mutta on ainakin tarpeeksi vanha jo. Nimittäin minun 30 vuotta vanha villalangasta virkattu peitto. Eikä mikä tahansa, vaan äitini kehräämistä ja varjäämistä langoista. Aika harva se on, mutta niin ihanan lämmin lisäpeittona ohuen täkin päällä. Talvella käytän sitä jatkuvasti lisänä, kun tykkään nukkua noin 17,5:n asteen sisälämpötilassa.Peitto on kooltaan noin 130x180 cm. Virkkasin tarkoituksella isolla koukulla ja pitkiä pylväitä harvaan. Sain äkkiä valmiiksi ja näyttävän näköisen.


Tuo isompi kuva on otettu pyykkinarulta, mutta oli niin kova tuuli, etten millään saanut kohdistettua lähikuvaa ulkona. Aina kun sain kohdilleen, niin jo tuuli huiskautti peiton kauemmaksi. Otin sitten sisällä lattialla lähikuvan parista ruudusta. Värikin on harvinaisen oikea. Kulmissa on ainoastaan tuollaiset vaaleamman sävyiset palaset.  Vanha  kun on, niin  jostain kohdin  on  koi  pureksinut,  mutta  olen korjaillut  niistä kohdin  langalla.  Noita värillisiä  lankoja  ei  tietysti  ole enää, mutta  koi  onkin  tykännyt enemmän  valkoisesta.

Tulee mieleen kaikenlaisia muistoja, kun tätäkin kirjoittelen. Olin silloin Helsingissä koulussa 1977-79 ja jonakin keväänä tätä virkkasin, oli helppo matkatyökin, kun viikonlopuksi kotiin matkusti junalla.