Tämän myssyn parissa olen viettänyt viimepäivät. Vaikka malli onkin jo tuttu, niin kyllä aikaa tuhraantuu kummasti. Heti kun on erilainen lanka, tässä tapauksessa pehmeä puuvillalanka, niin jälki on erilaista. Edellisen myssyn lanka oli merseroitua.Tämän myssyn lanka on väriltään kauniin vaaleanpunaista, vaikka kuvassa näyttää enemmänkin luonnonvalkoiselta. On kauan marinoitunutta, joten oli aikakin päästä joksikin. Olen joskus 80-luvun alussa neulonut samoista langoista pikkuhihallisen pitsineulepuseron, vyötärömallisen. Se olikin niin mieleinen pusero, että pidin melkein loppuun. Kyllä se vielä jossain tallessa on. Niin siitä oli jäänyt tämä vajaa kerä, joka meni tähän myssyyn niin hyvin että jäi 20 cm:n pätkä. Lopusssa vähän laskeskelin, että montako metriä kuluu päättelykerrokseen. Kai siinäkin kerässä oli alkujaan ollut 50g lankaa, mutta tämä myssy painoi vain 33g eli siitä oli otettu johonkin työhön. Kuvittelin kyllä kun aloitin myssyä että kai se kerä riittää eli 50g. Yllätys oli ettei siinä ollutkaan koko määrää. Näin sitä saa noita yksittäisiä keränloppuja käytettyä.Edellisessä kirjoituksessa kirjoitin, ettei mulla olisi 2½ sopivia pyöröjä. Nyt täytyy sanoa, että vaikka viimeksikin selasin noita pyöröpuikkoja pariinkin kertaan, ei silmä ottanut sitä pussia missä ne sopivat puikot majaili. Kuvittelin vaan, että ne olisivat olleet 2:n pyöröjä. Reunuksen neuloin 3:n puikoilla, että ei tullut liian tiukka. Tuntuu että se on nyt liiankin löysä, ainakin omaan päähäni. Saahan siihen reunaan pujotettua ohutta kumilankaa, eikä se edes näy kun reuna rullaantuu.

Olen minä tässä välissä virkannutkin yhden myssyn ja kaksi kukkasta virkkasin. Mallin otin kukkaseen siitä JUJU-kerhosta tilatusta kirjasta, jossa on paljon erilaisia vaihtoehtoja koristeeksi. Niistä myssyistä sitten toisella kertaa.

En ole aikoihin ollut näin innostunut jostain käsityöstä, niinkuin nyt tästä myssyilystä. Nyt pitäisi löytää uusi pieni pitsiliinan malli, ettei kyllästyisi tähän yhteen ja samaan malliin.