Tällaiset yllätykset olivat eilenillalla odottamassa mansikkamaalla. Ei meillä ole peitetty harsolla vaan ovat ihan paljaan taivaan alla. Eihän noita lukumääräisesti ollut paljoakaan, vain 2 kpl, mutta ihme kun eivät räkätit olleet niitäkin syöneet.Tämä samainen maa piti toukokuussa pistää ympäri kun viimekesän sato oli minimaallinen. Taimissa on joku tauti joka viimekesänä ilmeni lehtien punapilkkuisuutena ja pieniksi jääneinä mansikoina. Voihan se lämmin ja kuiva jaksokin vaikuttaa. Oli jo silloin juttua että käännetään maa ympäri kun niin huonolta näytti.  toukokuun alussa kun mies jyrsimellä pehmensi perunamaata niin oli jo aikeissa jyrsiä mansikkamaankin. Minä sitä tarkastelin hetkenaikaa ja tulin siihen tulokseen että olkoon nyt vielä tämän kesän. Viimetalvi oli vissiin lumen takia hyvä kun mansikkapehkot näyttivät erityisen elinvoimaisilta.

Osasyyllinen noihin kahteen kypsyneeseen mansikkaan on varmaan ukkoni joka tuossa helleviikolla kasteli joka ilta mansikoitakin samantien kun vieressä olevaa penkkiä johon kylvin kesäkuun alussa vanhoista siemenistä tilliä, porkkanaa ja punasipulia. Tilli ja porkkana ovat itäneet mutta sipuli ei.

Uutisissa sanottiin että juhannukseksi tulee myyntiin mansikkaa avomaalta. Meillä oli jo vähän etuajassa. Itse olen herkutellut noilla pienillä ahomansikoilla, joita kasvaa tuolla kukkapenkissä.