Kun ei millään ehdi tuottamaan uutta valmista, niin näytänpähän erään aiemmin valmistuneen. Sen omistaa vanhempi tyttäreni ja tänäänkin oli se hänellä hartioilla. Lämmin on vaikka harva onkin. Langat ostin syksyllä Helsingissä käydessämme Sypressistä, joka sijaitsee Kiseleffin talossa. Malli on lankojenmyyjän oma. Lankana SUPER KID, mohairia 70% ja polyamidia 30%, 25g kerässä ja meni 2 kerää.

En muistanut lankoja ostaessani kysyä puikkokokoa ja otin sitten tarpeeksi paksut. Pyöröpuikot nro 6, kun lankakauppias oli tehnyt 3½ numeroisilla. Ei minun mielestäni yhtään liian harva tullut. Mulla kun on käsiala muutenkin hitusen tiukahko. En tuota ole mitenkään pingotellut.

Lueskelin jostain blogista tai katselin kuvia kestositeistä. Niinpä olen minäkin aloittanut niitten tekemisen, kun on noita tyttäriä 2 kpl. Oikeastaan ajatus lähti vanhemmalta tytöltäni. Kyllä niistä aika edullisia tulee itsetehden, kun nurkista kuitenkin löytyy kaikenlaisia ylijämäkankaita. Sitä vuodonpitävää kangasta piti tilata, kun ei ollut kotona. Neppareita olen joskus hamstrannut enemmänkin, kun piti lapsille ommella vaatteita. Nyt oli niitäkin sitten kotona ja kun en niitä tonkeja löytänyt, millä nepparit kiinnitetään, niin vasara sentään löytyi. Nuorempi tyttöni on nyt tälläviikolla testannut ja hyväksi havainnut. Ei muuta kuin lisää tekemään. Säästyy maailma siltäkin osin, ettei tarvitse enää kaupasta ostaa siteitä ja kaatopaikkaa kuormittaa.

Tämmöisiä aatoksia tänään.