Minä kun en ole niin suurellinen viljelijä, niin mansikkamaakin riittää tällainen minikokoinen. Tämä eteläinen talon siipi on niin kuuma paikka aurinkoisella ilmalla, että kukkaset kaikki paistuu siinä seinustalla. No onhan noi kärhöt kyllä, mutta muuten pitäisi olla joitain kuuman paikan kasveja. Sensijaan nämä ahomansikat tykkäävät olla ja tehdä satoa. On vähemmän hoitamistakin kuin normaaleissa puutarhamansikoissa.



Piti laittaa verkko päälle kun muuten räkätit vievät aamuyön tunteina kaikki punaiset mansikat. viimeviikolla kun äkkiä levittelin tämän verkon, enkä laittanut mitään tukia verkolle. Olipa aikamoinen pujotteleminen noissa mansikoissa, jotka olivat kasvaneet siitä verkosta läpi. Meni siinä tovi jos toinenkin yhtenä aamuna, kun näpelöin verkkoa. Eihän sitä voinut kiskaista noin vain, olisi mennyt hukkaan paljon mansikoita.



Tässä alemmassa kuvassa tulee satoa vähän myöhemmin kun ei ole seinän vieressä. Muuten aika lähekkäin molemmat maat. Nuo kaikki valkoiset ei ole kyllä mansikankukkia, vaan semmoisen harmaalehtisen aika rönsyilevän, (en muista nimeä) kukkasen. Tämä paikka on harmaan kisun lempinukkumapaikkoja. Siis silloin kun ei ole satanut muutamaan päivään. Sen alla kyllä jyrääntyy kaikki. Viimevuonna tästäkin tuli aikalailla makoisia mansikoita. Siis mitkä jäivät kissalta jyräämättä.