Teinpähän minäkin huovutuskokeilun tietämättäni tänäaamuna. Eilen kun oli saunapäivä, niin laitoin tietysti pesukoneen päälle, että pesee sitten yösähköllä. Aamulla konetta tyhjentäessäni katsoin, että mitäs karvaista on pyykin seassa. Tummia vaatteita oli muutenkin, mutta ne huovutuskokeilun tulokset olivat mustat villasukat. Eilen ne juuri paiskasin pyykkikoriin, enkä sitten illalla muistanut pyykkiä koneeseen lajitellessani, että villasukat oli siinä samassa kasassa. Eihän tämä luonnonvilla kestä +40:n pesua huopumatta. Onneksi ei olleet parhaat eikä ainoat sukat.

Minulla kun on sitä aitoa mustaa villalankaa enemmänkin, niin täytyypä tehdä siitä tossuja, kun noin helposti onnistuu. Musta on vaan niin ankea yksinään, että täytyy sitten koristella vaikka punaisella.

Oli tämä viimeisin huivi pari päivää huilaamassa, kun en sitten millään osannut jatkaa sitä viimeistä kuviota. Kyllä siinäkin purku kävi kerran jonkunmatkaa, ennenkuin suostui jatkumaan. Vaihdoin vielä kerran suuremmat puikot, eli olen nyt neulonut sitä kolmen eri koon puikoilla. Tuntuu että pituutta eli korkeutta ei tule ollenkaan vaikka miten neulon. Leveyttä taitaa olla sitten senkin edestä. Nyt on lankaa mennyt vähän toista vyyhtiä, yhdessä on 100g. Eihän mun pitänyt siitä suurta tehdäkään, joten kohta on päätöksen aika. Oikein siinä liinan ohjeessa on tehty virkkaamalla viimeinen kerros, miten lienee paras tehdä, sitäkään ei tiedä ennenkuin on kaikki kokeillut.

Monella se on kiireinen viikonloppu tiedossa, onneksi ei meillä tänävuonna.