Viikon verran meni aikaa näitten sukkien valmistukseen. Malli on sama kuin aikaisemmin esittelemissäni yö-sukissa eli köynnös. Väri on luonnonvalkoinen, vaikka sitä voisi muuksikin luulla, eli värjäämätön.Vielä kuvaa lähempää, eipäs tullut kuvio samanlaiseksi molemmissa sukissa, vaikka samalla silmukkamäärällä tein tietysti molemmat. Ei mua haittaa, en aio enempää näitä julkisesti esitellä.


Laitoin alussukiksi mustat, että näkyisi kuvio selvemmin.
Lankana on  70% suomenlampaan villaa ja 30% luonnonsilkkiä-sekoitus. Otsikko viittaa tähän lankaan, josta pitäisi olla apua monenlaisiin kiputiloihin. Lanka vaan ei mielestäni ole ollenkaan niin ihanaa kuin sekoituksesta luulisi. Aika kovaa lankaa, kun suomenlampaan villanhan pitäisi olla oikein pehmeää. Ei kai se silkki siitä kovaa tee. Kierre langassa ei mielestäni ollut ihan hirveä.

Ohjeissa luki, että lanka voi aiheuttaa jonkunmoista pistelyn tuntua, mutta se menee kuulemma ohi, kun jaksaa vaan pitää. Siinä neuloessa kyllä otin pisteleviä heinänpätkiä jatkuvasti pois. (Ymmärränhän minä, että onhan niitä nyt villan seassa heinänpätkiä.) Se pistely minkä heinä aiheuttaa, ei kyllä mene ohi, ennenkuin on saanut kaivettua sen pistoksen aiheuttajan pois.

Sukat olisi pitänyt neuloa 3:n puikoilla, mutta en löytänyt niitä, olivat varmaan jossain työssä kiinni. Otin sitten 2½ puikot, eihän siinä ole kuin pieni ero.

Minä en ole vielä päässyt aloittamaan sukkia varpaasta, tein vanhalla tyylillä varresta alkaen ja vahvistetun kantapään. Kaikki uusi vaatii totuttelemista, niin kuin sukan tekeminen  toisinpäin kuin ennen.