Joskus 7-vuotta aikaa takaperin kävelin toisen täkäläisen lankaliikkeen ohi ja näin ikkunassa ihanan karvaisen myssyn. Siitä paikasta sipaisin liikkeeseen sisään ja halusin hiplata sitä myssyä. Ostin sitten langat ja sain myös ohjeen kaupanpäälle. Pyöröpuikonkin jouduin ostamaan, kun sitä kokoa ei mulla ennestään ollut kotona. Lankahan oli ohutta 70angoraa/30villaa ja 25g kerässä. Kahdesta sellaisesta piti myssy tulla ja niin oli laskettu menekki, ettei jäänyt edes 10:tä senttimetriä jäljelle. Se oli eka baskerini, enkä ole senjälkeen pipoa päähäni laittanut.

Olen niitä baskereita tehnyt vuosien varrella varmaan 15 kpl ainakin. Itselleni 4 ja loput ystäville, kenelle synttärilahjaksi, kenelle muuten vain. Tänään sain ulkona kuvatuksi ne omat. Väritkin on melkein kohdallaan, laitoin jonkun potin alle päätä korvaamaan.


Tämä violetti oli se ensimmäinen jonka tein, nuo toiset on tehty sen jälkeen. Viimesyksynä ajattelin uudistaa tätä violettia, kun se oli mennyt pois mallistaan. Kun sen aikoinaan tein  ohjeen mukaan, siinä oli alussa vain 2:n cm:n reunus ja käytössä se kapeni puoleen. Olihan se jo venynytkin niin, että kovalla tuulella meinasi lentää pois päästä. Niinpä otin ja purin koko baskerin ja suoristin langan. Vaikka angoralanka on karvaista, niin sen saa purettua (toisin kuin mohairin).

Niin sitten tein sen reunuksen uudesta samanvärisestä langasta ja käytin sen puretun langan tuohon pääliosaan. Nämä myssythän tehdään kahdenkertaisella langalla, eli otetaan kahdesta kerästä langanpäät. Olen muokannut ohjetta sitä mukaa, kun olen näitä värkännyt.

Tänäaamuna aloitin tekemään mustasta langasta baskeria eräälle kudonnassa olevalle naiselle. Siitäpä lähteekin väriä käsiin jo neuloessa, saa nähdä miten kestää pesua. Oli siinä langassa outo hajukin, ihan kuin olisi jollekin öljylle tuoksunut, ei millekään hyvälle vaan pahalle.