Sain tänään kudonnassa loimen puihin oikein vauhdilla. Oli niin reippaita eläkemummoja avustamassa, ettei siinä kauaa nenä tuhissut. Nyt vaan ei ole vielä oikein mallista tietoa. Taitaa alkaa vähän nurinkurisesti tämä mattoprojekti. Opettaja tulee maanantai-iltana, jos sitten alkaisi jotain syntyä. Onhan niitä lehdissä kaikenlaisia malleja, mutta kun on tietokonepuista kyse, niin pitäisi vissiin itse suunnitella malli.

No eihän minusta ole siihen, se vaatisi jo koulutusta. Opettajan kanssa yhdessä suunnitellaan ja ope saa tehdä sen mallin  asennuksen koneelle, kyllä minä sitten kudon. Polkusten ja välittäjien sitominen jää pois, se mikä on mulle kaikkein vaikeinta. Kutoa voi seisaaltaan, mikä sopii mulle erittäin hyvin.

Mitä taas malliin tulee, näissä puissa voisi kutoa jotain erikoista mattoakin, mutta kun kuteet estää sen. Meinaan kutoa vanhoista vaatteista ja lakanoista leikatuista kuteista, niin ei siinä  paljon näy, vaikka olisi miten hieno malli.

Meitä on 16 kutojaa, eikä kukaan muu halunnut juuri niihin puihin.

Loimen loin semmoisesta aika paksusta tekokuitulangasta. Harmaata, muuten samanlaista kuin semmoinen ohuempikin loimilanka. Tein vaan 10 m:n loimen, kun täytyy vähän testata miten se käyttäytyy.
Onhan se aika paksua verrattuna normaaleihin matonloimilankoihin. Sitä oli jostain saatu koululle isompi määrä, niin ajattelin tehdä loimen siitä. Jos vaikka on kuinkin hyvä.

Jospa joskus saan kuvaa siitä, kunhan jotain valmista tulee.