Nuoremman tyttömme penkkariasu oli tällainen. Ajatuksentynkää musikaalista Cats.


 
Minä kun olen huono suunnittelemaan mitään, alkuun pääseminen tuntui vaikealta. Sitä keksi vaikka mitä, ettei vielä tarvinnut aloittaa. Pakkohan se sitten oli ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyä toimeen.

Siitä se puku sitten vaan lähti syntymään kun yhdessä tytön kanssa pohdittiin. Välillä tuli tunne, että valmistuukohan ajallaan ja mikä on lopputulos. Ihan ajoissa keskiviikkona iltapäivällä sain sitten valmiiksi, ettei tarvinnut yömyöhään tehdä viimeisiä pistoja.Tuo häntä joka ei tullut kuvaan oikein edukseen kun kuvatessa meinattiin jäätyä, oli oikeastaan koko puvun vaikein osa. Siihen käytettiin niitä mummoilta saatuja akryylilankoja, onneksi oli tarpeeksi.

Muuten asuun kuului musta kokohaalari uimapukukankaasta.Yläosan päällä lyhyt poplarikankainen liivi, jossa tuo valkoinen turkiskaulus. Jaloissa mustaa paksua turkista, tehty semmoiset tossut, jotka vaan kenkien päällä, pituutta kuitenkin polvitaipeeseen. Samasta turkiksesta vielä laukku, johon mahtui paljon karkkia. Korvat pantaan liimattua turkista. Käsineet tyttöni olikin tehnyt jo muutama vuosi takaperin mustasta fleesistä jossa vaaleanpunaisesta kankaasta kämmenpuolen kissantassun anturat.

Puku itsessään ei ollut kyllä lämpimyydellä pilattu, mutta tyttö laittoi alimmaiseksi muuta vaatetta enemmän. Eikä ollut kylmä tullut. Turkiksethan oli tietysti vain tekosellaista, kuka sitä aitoja olisi raskinut pilkkoa. Tuo valkoinen tosin maksoi 35€/m, ettei sitäkään yhtään ylimääräistä ostettu. Kun on tämmöinen hamsteri, niin aika paljon löytyy nurkista tarveaineita, ettei kaikkea tarvi mennä kaupasta ostamaan.