Vaikka nyt on vielä jouluun aikaa, niin ajattelin näyttää kuvia himmeleistä, joita tein tässä taannoin. En minä himmeliä vie pois tuvan katosta ennenkuin pääsiäisenä. Se on mielestäni niin kaunis koriste, että kelpaa sitä katsella kauemminkin. Ekan himmelin tein ruisoljista ja se on tuossa kuvassa oikealla. Vasemmanpuoleinen on tehty semmoisista ojissa kasvavista heinistä. ( Meilläpäin sanotaan saraheiniksi)

Tämä tuuhea himmeli on kanssa tehty niistä saraheinistä. Kun noita ruisolkia oli vähemmän saatavilla, niin äitini silloin keksi, että miksei niitä heiniä voi käyttää yhtähyvin. Sitäpaitsi ovat vahvempia kuin oljet.
Onhan siitä viimeisen himmelin teostakin jo 3 vuotta aikaa. Silloin 2005 tammikuussa kun aloitin kutomisen kansalaisopistossa, niin tein viimeisiä. Oli niitä varmaan 6-7 varastossa, koulun myyjäisiin meni ainakin 2 ja toiset 2 myin ystävilleni. Vielä niitä tuolla vintillä riippuu orressa muovilla peitettynä, ettei kovin pölyyntyisi ja kärpäset kakkisi.

Tässä meidän lähellä on sellaisia ojia, missä kasvaa ohuempaa heinää ja sitten sellaista meriruon paksuista. Siitä tulisi joku oikein iso himmeli, mutta ei näin pieniin voi käyttää paksua ruokoa. Silloin 3 vuotta takaperin keräsi varastoon niitä heiniä ja katkoinkin valmiiksi, muutaman himmelin saisi äkkiä tehtyä. Vaan nyt ei enää ole saanutkaan kerätyksi, kun niittävät ne monta kertaa kesässä pois, meinaan kaupungin miehet. En ole saanut kysytyksi, josko voisivat säästää mulle himmelintekotarpeiksi.

Kyllä sitä silloin jäi kiikkiin himmelintekoonkin, kaikki muu unohtui. Laitan vielä yhden ja vielä yhden oljen. Oli kiva pyöritellä ympäri ja miettiä miten saa tehtyä niin, ettei tarvitse paljon pujotella tai lankaa katkoa, kun otti pitkän säikeen.