Piti tänään jatkaa eteenpäin erästä tunnustusta, jonka sain jo viikolla, mutta täytyy siirtää huomiseen. Kun tuli tuo ilta niin äkisti ja mun taidoillani kestää nuo linkittämiset niin tuskallisen kauan. Meinaan jos ei ole mikrotukihenkilöä vieressä neuvomassa.

Tuli sentään pizzaa leivottua, kun tein työnjaon. Lupasin pohjat tehdä, kun muut syöjät hoitavat päällystyksen. Äkkiä sitten tulikin valmista, vaikka 2 suurta pellillistä paistettiin. Niin vain en ehtinyt kuvaamaan, ennenkuin molemmissa oli jo lovi.Täytteissä ei paljon eroja ollut, mutta oli kuitenkin. Minä ja nuoremmat nuoret emme tykkää oliiveista, eikä homejuustosta, joita on tässä ylemmässä pizzassa. Taisi jossain mausteissakin olla eroavuuksia. Kävi sitten kuitenkin yksi moka tai oikeestaan 2. Isäntä oli jo aamulla kuorinut sipulit (semmoisia minikokoisia, kun ei oikein kasvanut) ja pilkkonut ne veitsellä valmiiksi, että laitetaan ne sitten miesten pizzaan. Kun oli ne oliivit löydetty ja juustoraasteet ja mausteet laitettu, niin ei kun uuniin. Vähän ajan päästä kuului keittiöstä, että noniin, nyt ne unohtu. ( Minä kehräsin olohuoneessa ja oikein peljästyin, että mitkä?) No tietysti ne pilkotut sipulit.
Edelliskerralla kun tehtiin pizzaa, niin unohtuivat ne oliivit. Se toinen moka oli siinä taikinavaiheessa, kun luin ohjetta väärin, ei olleet klasit nenällä. Piti laittaa yhteen annokseen ½ tl suolaa, niin laitoin kaksinkertaiseen 4 tl, onneksi on pieni muovinen lusikka suolakipossa.Meillä on nuo sakset huomattu kaikkein kätevimmiksi tuossa paloittelussa. Kun se pohja on kuitenkin senverran sitkeä, että veitsi ei aina pysty. Eihän tuo pizzan leipominen niin vallan vaikeeta ole, eikä tule edes kalliiksi, mutta laiskuus taitaa olla suurin syy ettei tule ryhdyttyä hommaan. Koko sakki on sitä mieltä, että kyllä kotopizza kaupan samanmoisen päihittää mennentullen.

Lapset tekivät perjantai-iltana semmoisen huomion, että kyllä on kaupan tarjouspizzat pienentyneet ainakin 1/3:n siitä, mitä ne on olleet. Niinhän se onkin, kun tarjoushinta on 69 cent, niin ei siihen hintaan voi kovin suurta olla.
Joten valmistamme itse tästälähin, niin saamme niin suuria kuin uuniin mahtuu kerrallaan.