Tämmöisiä palleroita oli helatorstaina tuolla omenapuun kukkien seassa.Nyt niinkauan kun olen näitä huiveja itse neulonut ja muiden blogeissa ihaillut, niin itselläni ollut eräs malli, josta ajattelin neuloa huivin. Se malli on oikeasti vain 50cm halkaisijaltaan oleva liina. Mielestäni niin kaunis kuitenkin, että olen ajatellut miten siitä saisi huivin tehtyä. En kuitenkaan halua pyöreää huivia villalangasta, vaan senkaltaisen kuin on se Lankakomeron Päivin huivi on.

Eilenaamulla lenkin jälkeen oli ihan pakko ottaa 3½ suorat bambupuikot ja alkaa väkertämään. Ajattelin, että teen vaan puolikkaan siitä liinasta, eli loin silmukoita vaan puolet. Molempiin reunoihin lisäsin 2 silmukkaa, jotka neulon aina oikein. Vaihdoin jonkun ajan jälkeen nelosen pyöröihin, kun ei mahtunut enää suorille puikoille. Olisi varmaan alunperinkin voinut ottaa vieläkin paksummat puikot, että olisi tullut harvempaa neulosta. Eihän tästä mitään suurta huivia tulekaan, eikä ole tarkoituskaan. Semmoinen sopivan kokoinen keeppi pidettäväksi takin alla, tai muuten vaan hartioita lämmittämään. Väri on oikeesti aika "kirkaan vihreä", niin kuin se entisen tytön verryttelypuku. Kuvissa on väri mitä sattuu, mutta vihreä kuitenkin. Tämäkin on niitä edullisia kirppislankoja, kun tässä joku talvi pääsin hamstraamaan. Ovat marinoituneet jo tosi hyvin, mutta ei niissä mitään pahaa hajua sentään ole.

Tässä kuvassa on vaan tekele sykkyrällään, kun ei puikot anna periksi enempää levitellä. Neulon ehkä vähän suuremmaksi, jos malli vaan antaa myöten ja edes osaan. En ole vielä mallikuvion lopussa, mutta ei siihen paljoa enää tulisi. Oli ihan pakko tulla esittelemään keskeneräistä, jos tämän saisin kuitenkin äkimmin valmiiksi kuin sen ohuen langan neuleen. Siinäkään ei malli ole ihan vielä selvinnyt, mutta hautukoon tällävälin.

Ei se liinan ohjekaan mun mielestäni ihan virheetön ollut, mutta teinkin niin kuin minusta hyvälle näytti. Eilenillalla neuloin ja purin ja purin  ja neuloin. Aamulla kun jatkoin, niin näytti paljon selvemmältä.