Piti taas kokeilla vieläkö ompelukone toimii vai onko jo vallan ruostunut. Kone toimi ihan hyvin, mutta saumuri meinasi nikotella. Laitoin valkoiset kreppilangat siepparilangoiksi ja jo alkoi katkoa lankoja ja veti sykkyrään. Vielä se sieppari johon on vaikeampi pujottaa. Vaan taaskaan en antanut periksi, niin johan alkoi tulla kaunista tikkiä. Se kreppilanka tahtoo käyttäytyä helposti niin, että joku säie jää kiinni johonkin ja sitten tulee sykkyrää eikä tikkiä ollenkaan.

Löysin tuon pussukan kaavan jostain ja noita kankaanpalojahan on yllinkyllin. Tein samantien sarjatyönä useamman kun kerran koneen pöydälle nostin.

P8118010-normal.jpg

Jossain blogissa joku esitteli ommelleensa samaa mallia jo viimevuoden puolella. Nättejä pussukoita eikä niin kovin suuritöisiäkään, saa aika pienistä paloista taikka vanhan lakanan reunoista. Jos niinkuin kierrätystä ajattelisi.

Ompelin sen edellisen liinan reunat vaan pistoilla jotka muistuttavat napinläpipistoja, tietysti harvempaan. Käytin lankana sitä samaa mitä tuo liina eli siitä yhdestä reunasta jouduin leikkaamaan parin sentin suirun pois, siitä sain ompelulankaa. Tuli siihen niin pienet käännökset, että piti taittaa vaan yhden kerran. Pitsiähän se reuna kaipaisi, mutta kun en ole vielä harjoitellut nypläämistä, niin saa välttää nyt ilman.