Valmistuivat toiset sukat Sukkasadon Hillokellariin. Nämä on neulottu lahjoituslangasta Gjestalin RAGGEGARN ja menevät sinne TYKSIN kampanjaan. On se vaan niin outoa neuloa paksusta langasta kun mieluummin neulon ohuesta. Miesten sukat nämäkin niinkuin edellisetkin. Laitoin tuohon varteen vähän viirua, etteivät ole niin yksiväriset.



Välityönä olen tehnyt tämmöisen verkon purkua. Kun lanka on vielä ihan hyvää, ei ollenkaan koinsyömää. Hidasta tuo purkuhomma on, mutta ei tällä muutakaan käyttöä ole, joten puran pois. Sitten voin suoristamisen jälkeen virkkailla nämä pätkät siihen kuusikulmio-palapeittoon. Tämä on ollut harjoitustyö verkonteossa joskus 70-luvulla. Miksiköhän siihenkin on pitänyt paras lanka käyttää. Luulisin tämän olevan Syreeni-lankaa, josta silloin neuloin itselleni liivin. Siinä oli lisäksi kolmantena värinä vielä ruskea, vaikka en ole ikänäni ruskeasta tykännyt. Äitini oli langat ostanut ja ilmeisesti ruskea sopi hänen mielestään vihreän ja punaisen kanssa.



Viimeviikolla kun sitä lankainventaaria pidin ja tuon verkon löysin jostain pussista, niin tuli mieleeni, että purkuhomma kävisi äkimmin sillä verkkoneulalla, jolla tuo verkko on tehty. Sen muistan että olen semmoisen meidän huushollissa nähnyt, mutta mistään ei ole vielä vastaan tullut. On se niin varmassa tallessa.

Muistakaa arvonta edellisessä kirjoituksessa.