Sukkasato odottaa täydennystä mutta viikko on mennyt, enkä ole löytänyt mieleistäni mallia. Eilenaamulla taas selailin noita vanhoja käsityölehtiä, löytääkseni jonkun kirjoneulekuvion jota voisin sukkaan kokeilla. No löytyihän sieltä yksi tähtikuvio joka sopii silmukkamäärältään alkutekijöissään olevaan kirjoneulesukkaan.Niinhän siinä aina käy että yhtä kun etsii niin toista löytää. Löytyi tällainen kirjovirkattu pussukan ohje eikä muuta kuin lankaa etsimään. En ole koskaan ennen kirjovirkkausta edes nähnyt saati kokeillut mutta nyt iski kipinän. Virkkaushan ei ole lempipuuhaani, paitsi se peitonpalasten virkkaus. Jotenkin tuntuu että virkkuukoukku ei sovi käteen ollenkaan niin hyvin kuin puikot.

Värit ovat tietysti ihan minua itseään. Tuolta pussukoistahan löytyy melkein aina sopivaa lähtöön kuin lähtöön. Tuo vihreä on varmaan vielä vanhempaa kuin tuo violetti tai fuksiahan se taitaa olla, ainakin huulipunassa tuo sävy.Ohje oli helppo ja selvä, vaan kun en ole ennen kirjovirkkausta tehnyt niin eihä siitä ihan mallin mukainen kuvio tullut. Ajattelin parantaa jälkeä ja virkkasin saman kuvion vielä toiseen kertaan vaikka ohjeessa olikin sydämen kuvio. Tuossa se heti näkyy miten kuvio ensin loirottaa miten sattuu alaosassa mutta yläosassa on jo hyvinkin mallin mukainen. Oli se vaan aika vääntämistä se virkkaus, kun piti yrittää pitää langat jonkunmoisessa kireydessä koko ajan.

Nurja puoli on melkeinpä siistimpi kuin oikea puoli. Tuo nyörin laitto vielä askarrutti. Halusin sellaisen että kun päistä vetää niin suu menee suppuun.Onpahan nyt tullut sitten harjoiteltua tämäkin tekniikka. Käsiin otti senverran että pitäydyn vaan tässä neulomispuolessa.

Mallihan löytyy niinkin vanhasta lehdestä kuin Novita 2/2003, jos jotakuta kiinnostaa.