Tämä kirjoitus käsittää nyt vain viimelauantaisen eli nuoremman tyttömme YO-juhlat. Meillä ei vietetty mitään suuria juhlia mutta järjestelemistä riitti niissäkin. Perjantaina leivoin kierrepullia ja illalla täytettiin porukalla noita kakkuja. Voileipäkakkuja oli sekä kala- että lihatäytteellä. Toiseen tonnikalaa sekoitettuna sulatejuustoon ja toiseen pizzasuikaleita (pienennettynä) sulatejuustolla. Pintakuorrutus myös sulatejuustolla. Päällystys näkyy kuvissa eli kahtaväriä tomaatteja, kurkkua ja persiljaa. Päältäpäin näyttivät ihan samanlaisilta.



Täytekakku oli 10:n munan ja sisällä täytteenä MUKSU-sosetta ja Vanilla-vispiä. Päällys myös Vanillaa ja nektariinisiivuja ja halkaistuja viinirypäleitä. Kauneudella ei ollut pilattu kun minulla ei ole sitä taitoa että osaisin tehdä kauniita täytekakkuja. Minusta maku on pääasia vaikka olishan se silmälle ilo jos päällyskin olisi kaunis.



Tyttösen puku oli siis kaksiosainen, korsetti ja taftihame. Alushameena tylliä joka ei näy. Minä ompelin tuon yläosan. Siinä pinkin satiinin päällä mustaa pitsiä. Leikkasin ensin kappaleet ja saumurilla surautin yhteen. Sitten vasta suoraompeleella yhdistin saumat. Takana vetoketju ja saumoissa rigileneä. Ylä- ja alareunassa kapeaa pitsiä rypytettynä.



Vaatteet narulla ilman tyttöä kun hame on musta, niin sen malli ei erotu noissa kuvissa.

Hameen teki tyttö itse. Se olikin aika monimutkainen ommeltava mutta niin vain selvitti itse koko urakan. Sanoinkin että tuon kun kokoon saat, niin sitten ompelet vaikka mitä. Molempien kaavat SuuriKäsityö-lehdestä, eri numeroista.



Huomatkaa tyttösen kengät. Ne ostettiin silloin Portugalin reissulta joulukuun alussa ja niiden mukaan alettiin suunnitella koko pukua. Eikös olekin aika "käheet"?