Tänään oli meilläkin melkoinen päivä, niinkuin useassa muussakin kodissa. Vanhempi tytär juhli ylioppilaaksi valmistumistaan, nuorempi tytär pääsi yläkoulun viimeiseltä ja kuopuspoika lopetti alakoulun. Aamusella oli hiukan kiirettä, kun olisi pitänyt meidän vanhempien ehtiä samoihin paikkoihin samoihin aikoihin. Lukion juhlat alkoivat kello 10, mutta emme ihan alkuun ehtineet, kun edellisissä paikoissa meni melkein tuohon kymmeneen ja piti käydä kotona vielä kääntymässä.

Viimeisiähän me melkein oltiin ja istumapaikat olivat tietysti menneet. Se hyvä puoli oli, että kuvauspaikkana tämä seisomapaikka ovensuussa oli ihan hyvä. Ei tarvinnut kenenkään olkapään yli kurkkia. Jalat vaan eivät olisi tahtoneet seistä niissä kengissä, mitkä mulla oli mukana. Melkein 2 tuntia paikallaan seisten ja kuuma kuin saunassa, meinasi usko jo loppua.

No helpottihan se sitten kun kotiin päästiin ja sai potkittua ne kengät pois. Meillä kun ei olla mitään suurellisia, niin juhlatkin oli siihen malliin. Muutama vieras ja omat porukat, ei mitään ylenmääräistä hulinaa. Leipomukset tein itse ja koristeltiin vasta vähän ennen syömistä.Tämä voileipäkakun koristelu on äidin käsialaa ja täytekaakun koristeli tämä ylioppilas, jolla sattuu olemaan synttäripäivä myös tänään.

Olenkohan eläissäni tehnyt yhden voileipäkakun ennen tätä yritystä, mutta ihan hyvältä maistui. Laitoin väleihin tuorejuusto/tonnikalaa keskenään sekoitettuna ja päälle vaan tuorejuustoa. Kastelin pelkällä vedellä, eikä tullut yhtään liian märäksi. Kotiväen miehet tykkäsivät niin, että täytyy varmaan tehdä toinen samanmoinen, kun jäi tarvikkeita.Täytekaakun leivoin 10:stä munasta. Väliin laitoin mango-sosetta/ananas-murskaa ja vatkattua Flora-vispiä. Myös päällä on tuota jälkimmäistä. En ole ennen käyttänytkään, mutta Herkku-Kirpun blogista bongasin ja olin yllättynyt. Parempaa kuin kerma, johon kaikki ovat jo kyllästyneet.

Tuossa pöydällä vähän näkyy liinaa, jonka olen pistellyt joitakin vuosia takaperin. Nyt on muuten jääneet käsityöt vähemmälle, kun on ollut kaikenlaista muuta säpinää. Tuon liinan voin esitellä joku päivä kokonaan, jos ei muuta esiteltävää löydy.