Toisen kierroksen lankaa olen nyt neulomassa sukiksi. Vielä eivät ole valmiit, mutta langan historiaa vähän valotan.

Olipa oikein ihanan pehmoinen karitsanvillalangasta neulottu lasten villatakki, koko noin 3-4 vuotiaan. Lanka äitini lampaista, hänen kehräämänsä ja taisipa hän sen villatakin silloin 25 vuotta sitten neuloakin. Eipä meidän lapset sitä niin paljon varmaan edes pitäneet kun muutenkin olivat kuumaverisiä. Siinä oli vielä lanoliinitkin tallessa,kun sitä aloin purkamaan. Enkä muista onko siitä vuosi vai kaksi aikaa kun sen purin alkutekijöihin ja suoristin langan.Sitten iski minullekin jossain vaiheessa se värjäysvimma. Olin ostanut sitä KoolAid-väriä Tampereen messuilta jonakin syksynä. Eikä ollut kuin yhtä väriä enää jäljellä sillä kauppiaalla. No punaista voi ostaa useammankin pussin kun se on lempivärini.Pyörittelin niitä purkulankoja jo useaan otteeseen ja mietin että mitä niistä tekisi. Määrähän ei ollut kuin 250g, ettei niistä nyt niin suurellista tekisi. Siksipä ajattelinkin että harjoittelen niihin. Nuuka kun olen, niin ajattelin käyttää vaan yhden pussin jauhetta värjäämiseen. Nämä vyyhdit jotka esittelen, painavat yhteensä noin 130g. Laitoin vyyhtejä kattilaan yksi kerrallaan. Vähän liian haaleita tulivat ja sitäpaitsi ihan epätasaisesti värjääntyivät. Eikä oikein punaiselta näyttänyt, pikemminkin oranssilta.

Taas kääntelin nyt noita värjättyjä vyyhtejä ja mietin että pitäisköhän värjätä uudelleen kun sitä samaa punaista mehujauhejuomaa kerran oli kotona. Pyörittelin vyyhtejä käsissäni ja kyllä ne tuntuivat pehmeiltä, ihan kuin se väri olisi tuonut lisää sitä lanoliinin tuntua. Sitten se vaan tuli yhtäkkiä mieleen, että teenpä niistä langoista itselleni yösukat. Menee parhaimpaan mahdolliseen käyttöön.

Kun olen sitä värjäämistä tehnyt vasta kokeilumielessä, niin ei vielä ole piru vienyt pikkusormea. Nyt neuloessani niitä sukkia, olen oikeastaan ihan tyytyväinen tulokseen vaikka se väri ei tasaisesti kiinni ottanutkaan. Jaoin nuo vyyhdit keriessä puoliksi että saan samanlaiset sukat.

Seuraavaksi onkin sitten esitellä valmiit sukat jollei tule muuta kiireellisempää väliin.