Olen saanut valmiiksi yhden vaaleanpunaisen  pitsisukan. Eilen aloitin toista ja tänään pääsin jo ohi kantapään. Teen vanhanaikaisella tavalla eli aloitan varresta. Vielä en ole uskaltanut aloittaa kärjestä, kun en ole perehtynyt siihen tiimalasi vai mikä se nyt oli -kantapäähän. Jotenkin oli semmoinen olo, että ei tule sukista samanlaisia. Tein vahvistetun kantapään, se näytti kapeammalta kuin ensimmäinen. Jatkoin vaan sinnikkäästi, mutta käännöksen jälkeen, kun aletaan neuloa taas kaikilla puikoilla, pitsikuvio oli kyllä liian leveä. Yritin kavennella pois niitä ylimääräisiä silmukoita, mutta niitä oli liikaa. Ei muuta kuin puikot pois ja purkuun. Nyt olen siinä kantalapun aloituskohdassa. Niin otti kupoliin, että tulin purkamaan itseäni tähän kirjoitukseen.

Ajattelin silloin aloittaessani ensimmäistä sukkaa, että pitäisi tehdä samanaikaisesti molemmat. Ei tarvitsisi muistella jälkeenpäin kavennuksia ja levennyksiä. Olen joskus niin tehnytkin, kun sattuu olemaan samankokoisia puikkoja tarpeeksi ja kahdelta kerältä tulevaa lankaa. Nyt minulla oli yksi kerä, mutta olisinhan siitäkin voinut ottaa alun sisältä ja päältä.

Kohta täytyy miettiä uutta välityötä, kun ei yhtään haluta ommella. Pitäisi tehdä nuoremmalle pojalle ne päätöshousut. Kangasta voisi löytyä tuolta vaatehuoneesta. Mutta kun ei ole inventoitu 10:een vuoteen sitäkään komeroa, niin mistä sen voisi tietää. Helpommalla pääsee, kun lähtee käymään paikallisessa Eurokankaassa. Voihan se olla, että ne kankaat mitä komerosta löytyisi, ei välttäisikään tuommoiselle varhaisteinille ( kohta 13v). Väri on selvä, mustaa se täytyy olla. Varmaan jotain farkkutyyppistä, kelpaa sitten syksyllä kouluhousuina.

Siksikin nyt olisi hyvä ommella, kun ulkona ei pahemmin huvita olla, tulee kylmä. Lämpimällä ei sitten viitsi olla tuvassa, eikä tässä nyt niin montaa viikkoa ole aikaakaan tuhraamiseen.

Tämänkuun viimeisellä viikolla olen kutojamummojen kanssa menossa Tallinnaan. Täytyisi kiertää kaukaa kaikki lankakaupat, kun kotona on ihan tarpeeksi ennestäänkin. Jotain pientä kuitenkin täytyy katsastaa. Pellavalankoja ei ole vielä tarpeeksi ja se on sellaista, mitä koi ei syö. Tämä reissu on sellainen jokakeväinen juttu.