Tuo nimi tuli ensimmäisenä mieleeni kun mietin, että millä nimellä moisia kakkaroita kutsuisin. Kun olen tässä lähiaikoina lukenut monesta blogista, että akryylilangasta tehty pyyhin on vallan mainio irrottamaan likaa ilman pesuainettakin, niin tuumasta toimeen. No täytyy sanoa, että otin osviittaa Pirlen blogista, jossa hän esitteli syyskuussa samantapaisia. Tai olihan hänellä jo elokuussa arvuuttelu, että mitä ne pienet baskerin malliset ovat. Minä ehdotin, että nuken baskereita.Minullahan tuota akryylilankaa on muutamakin kerä. Ensimmäiset ostettu jo 70-luvulla kun ne olivat olevinaan jotain erikoista ihka aidon pässinpökkimän rinnalla. Kun olin pienenä joutunut pitämään välillä pisteleviäkin pitkiä pässinpökkimiä, niin akryylilanka ei pistellyt. Vaan enpä siitä akryylilangasta muuta tainnut tehdä kuin kaksi kirkkaankeltaista lyhythihaista puseroa sileällä neuleella. Äkkiä meni se halu ohi kun se akryyli piti niin inhottavaa narinaa. Sitähän se pitää vieläkin, en osta akryylilankaa kuin jossain vakavassa mielenhäiriössa.

Aamulla näitä aloittelin ja mietin, että miten saan parhaiten neulottua niin ettei tarvitse ommella yhtään saumaa. Loin 4:n sukkapuikoille 8 silmukkaa ja aloin neuloa ympyrää, joka toisen kerroksen oikeaa ja joka toisen nurjaa. Lisäyssilmukat laitoin aina oikealla kerroksella. Kun oli mielestäni sopivan kokoinen aloin kaventaa, että tuli sitten tuollainen kakkara. Päättelin alku- ja loppu langanpätkät läpi ja virkkasin pienen silmun, että saa kuivumaan vaikka naulaan. Koekäyttänyt en ole vielä kun piti ruveta bloggaamaan jotain, ettei veny tuo tauko hirveen pitkäksi.

Viimeviikko meni toipuessa noista kainuulaisista ja siinä huilatessa pätkin niitä himmelinolkia. Kun sitten loppuviikosta katsastelin olkivarastoani, niin löytyihän niitä pätkittyjä aikalailla. En nyt aloita uutta himmeliä kun se vie niin mennessään, että jää muut jouluhommat sitten tekemättä. No ehkä kaksi semmosta harvempaa, jossa aina pienemmän ruudun päälle tulee uusi isompi, teen tämän mikrotukihenkilön koulun myyjäisiin.