Olen tässä ennen joulua ja viimeksi tänään paistanut kaljamäskileipää. Se on niin hyvää, ettei kauaa mene, kun 2 vuokaleipää on syöty. Helppo tehdä, kun ei tarvi leivinlaudalla pyöritellä. Lusikalla olen nostanut taikinan vuokaan ja vähän tasoitellut. Olen jättänyt taikinan aika löysäksi, tulee paremman makuinen leipä. Se tuosta leipomisesta, eikä enempää.

Käsitöistä seuraava kuva, nuoremman pojan kintaat. Lankana NOVITAN FOXI, meni vajaa 100 g.

En meinannut osata tehdä paksuilla puikoilla, pienensin kaksi numeroa. Suositus oli 10, mutta tein 8:n puikoilla. Aika vaikea lanka neuloa, mutta tuli aika karvatassut. Tiedä sitten miten kestävät pojalla käytössä. Kuvassa näyttävät erikokoisilta ja sitähän ne olivatkin, vaikka silmukkamäärä oli sama molemmissa.

Tänään olen sitten virkannut siihen tuunattavaan villatakkiin reunuksia. Otin yhdestä toisesta villatakista mallia, se tosin oli puuvillaa. Kuva ehkä huomenna, kun saan sen valmiiksi. Ikää tällä uudisvillatakilla on jo yli 20 v, ei ole tullut pidettyä kuin muutaman kerran. Villatakki on jotenkin käytännöllisempi kuin pusero. Poiskaan en ole raskinut heittää, kun siinä on sitä ihanaa angoraa 20% ja villaa 70, nylonia 10.
Jospa sen saisi vielä värjättyä, niin aina parempi.