Vihdoinkin valmis tämä väliaikainen huivintekele. Aika nopeasti se sitten valmistui, kun pääsin mallikuvion kanssa yhteisymmärrykseen. Vaan siinä viimeisessä kuviossa, mihin sitä jatkoa neuloin, alkoi tökkiä kun en osannut lukea sitä mallikuviota. Ajattelin ensin piirtää itselle ne muutamat rivit, mutta laiskotti ja yritin painaa vaan mieleeni, miten ne neuloin.

Niille jotka lukevat tätä ekaa kertaa, niin mallihan on pyöreän pienen pöytäliinan malli. Alkuperäinen on halkaisijaltaan 50cm, neulottu puuvillalangasta. Niin siinä ohjeessa sanotaan. Minusta malli oli niin kaunis, että nyt huivibuumin ollessa kovimmillaan, päätin uskaltaa sillä mallilla hartiahuivia villalangasta. Kun en halunnut pyöreää huivia, vaan puolikkaan siitä, niin otin sitten aloitukseen vaan puolet silmukkamäärästä.


Eihän siitä puolikas tullut, en tiedä onko syy langassa vai tekijässä, mutta olen itse ihan tyytyväinen. Tällainen keeppi onkin ihan sopiva vaikka takin alla pidettäväksi, ei ole liian suuri. Jos oikein sanon , niin tykkään itse enemmän näistä pyöreähelmaisesta kuin semmoisesta kolmiohuivista. Ehkä osansa on siinä Päivin kevätpäiväntasausyllätyshuivissa, minä tykkäsin siitä ja laitoin heti sen käyttöön. Samaa ei voi sanoa noista muista kolmiohuiveista, joita jo useampikin majailee tuolla komerossa.Lankana oli tosiaan tuo hyvin marinoitunut Kiri-niminen konelanka. Ei mun kaapissa vielä ollut kuin pari vuotta, mutta vanhaa varmaan on, kun en ole tuollaista etikettiä koskaan nähnyt. Aloitin 3½ suorilla bambuilla, mutta aika äkkiä piti vaihtaa 4:n pyöröpuikkoihin kun silmukat alkoivat lisääntyä. Vielä kerran vaihdoin 5:n pyöröihin siinä viimeisessä kuviossa. Olisi alunperinkin voinut aloittaa jo suuremmilla puikoilla, kun ei tämä lanka niin kauhean ohutta kuitenkaan ollut. Väri on oikeampi tuossa maton päällä otetussa kuvassa, eikä sekään ole vielä tarpeeksi kirkkaanvihreä.

Tässä valmis huivi tyttöni harteilla. Eikös aaltoilekin kauniisti?

En jaksanut pingoitella, vaan kuumensin raudan ja kastoin sideharsorätin ja prässäsin oikein kunnolla. Mittasin halkaisijaksi semmosen 80cm, mutta nuo siivekkeet on pidemmät. Keskeltä tuohon kärkeen 54cm, venyi varmaan siinä prässätessä. Lisäyksetkin siinä reunoissa varmaan muuttivat muotoa. Kaikenkaikkiaan jännä "rojekti", nyt vaan etsimään kauniita neulottuja pöytäliinoja ja huivintekoon.