Taas oli päiväkahvin aikaan pullalaatikko tyhjä. Eikä laiskuus voittanut tälläkertaa. Pakkaseen oli jäänyt viimejoulusta pari pakettia torttutaikinaa. Joten ei muuta kuin toimeen ja torttujen leivontaan. Minä olen jo pitemmän aikaa tehnyt tortuista näitä ei niin perinteisiä. Piirrän tuon veitsellä ja vapaalla kädellä, joten ei aina tule kaikista samannäköisiä. Ostin minä yhtenä vuotena tuon mallisen muovisen muotinkin, mutta eihän sitä voi käyttää näihin valmistaikinoihin. Jää turhan paljon hukkapaloja. Niin olen sitten vaan vapaalla kädellä piirrellyt ja niin tekee nuorempi tyttönikin. Hänellä tulee kauniimpia, mutta oli tänään vielä koulussa silloin, kun näitä paistelin.



Tuon vaiheen jälkeen voitelen kaikki ensin munalla, ennenkuin laitan hillon. On niinkuin helpompi tehdä niin. Menee suttaamiseksi, jos laittaa hillon ja koittaa sitten siististi voidella.



Jätin sen hillovaiheen pois, kun tulee näitä kuvia niin turkasesti ladattavaksi. Täytyy aina laittaa puoliksi luumuhilloa ja aprikoosia, kun kaikki eivät tykkää samoista. Tuo aprikoosi vain leviää enemmän, mutta hyvä kun pysyi sentään tortun päällä. Näyttävät kyllä enemmän joltain hillopullilta kuin tortuilta.



Sitten taas lopuksi kevennys. Tuosta pikkukissasta senverran, että kävi niin köpelösti, että myyrä pääsi karkuun päivällä. Monta tuntia jaksoi vahtia sadevesiviemärin päitä, kun se myyrä meni sinne. Oli raukka jo ihan väsyksissä, kun jäi päiväunetkin nukkumatta. Tahtoi aina vaan ulos ja vahtimaan sitä viemäriä. Aamulla iso kissa toi pikkukisulle 2 myyrää ja tämä söi vissiin ne molemmat. Sitten huomattiin ennen puoltapäivää, että pikkukisulla on taas myyrä ja vielä elävä. Eihän kisu uskaltanut sitä oikein kiinnikään ottaa ja niin se pääsi sinne sadevesiviemäriin. Niin harmittava takaisku, että oikein harmitti kisun puolesta. Tosin, oiskohan jaksanut sitä enää syödä. Yhtenä päivänä kun söi 2 ison kissan tuomaa myyrää, niin sitten oksensi illalla sisälle. Onneksi sattui keittiössä paljaalle lattialle.
Vaikka tuo iso kissa on häijy pienelle kissalle, suhisee ja lyö tassuillaan, niin saa anteeksi, kun tuo aina tuolle pienelle evästä.